Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bântuit castel din Italia. Este „populat” cu 17 fantome

Cel mai bântuit castel din Italia. Este „populat” cu 17 fantome
În Moncalieri, un oraș de la periferia orașului Torino, se află o clădire medievală vizitată de turiști dornici să întâlnească o stafie sau mai multe. Legenda spune că este „populat” cu 17 fantome. O poveste stranie.

O construcție care datează din secolul al XII-lea este atracție turistică pentru cei care își doresc să vadă stafii. Legenda spune că cei care au murit violent în această clădire vin să bântuie și azi palatul.

De peste 800 de ani, Palatul Moncalieri este bântuit de stafii apărute ca urmare a morţilor violente petrecute între zidurile sale

Cel mai bântuit castel din Italia. Este „populat” cu 17 fantome

Palatul din Moncalieri, un oraș de la periferia orașului Torino, este vizitat de turiștii intersați să se întâlnească cu strigioi. Cetatea este un vechi conac fortificat din epoca medievală. Are reputația de a fi cel mai bântuit castel din întreaga peninsulă.

De peste 800 de ani, Palatul Moncalieri este bântuit de stafii apărute ca urmare a morţilor violente petrecute între zidurile sale. A fost construit de cavaleri în secolul al VIII-lea pentru a păzi podul peste râul Po, scrie evz.ro.

Castello della Rotta, cum mai este denumit Palatul Moncalieri, a avut un trecut sângeros, ceea ce ar explica existenţa acestor apariţii spectrale, relatează site-ul Le paranormal. În timpul epidemiei de ciumă bubonică, din anul 1631, peste 300 de morţi au fost arşi în faţa acestui edificiu. Opt ani mai târziu, în timpul invaziei franceze, aproximativ o mie de italieni au fost ucişi şi aruncaţi în fântâna castelului.

Însă fantomele nu provin doar dintre oamenii de rând, morţi de ciumă sau în război. Unele dintre spirite sunt ale cavalerilor templieri, acuzaţi de erezie de regele francez Filip al IV-lea, care dorea să le confişte averile enorme, obţinute în perioada cruciadelor. Câţiva dintre templieri au fost torturaţi şi arşi de vii, între zidurile de la Castello de la Rotta.

Fantoma lui Arturo apare cel mai des

Fantoma care apare cel mai frecvent este a cavalerului Arturo. Cu silueta sa descărnată, acoperită de mantia de templier cu glugă, el poartă în mână o cruce. Călăreşte ca nebunul pe holurile castelului, pe scheletul a ceea ce a fost un cal. Descoperit în 1980, Arturo era îngropat în turbăria acum uscată de lângă Palatul Moncalieri. După ce a fost scos de acolo şi îngropat creştineşte, el s-a arătat mai multor grupuri de turişti, dornici să vadă cu ochii lor fantomele de la Castello de la Rotta.

O apariţie la fel de stranie şi frecventă vizitează mai ales turnul palatului. Legenda locurilor spune că este fantoma unei tinere femei care a fost forţată să se mărite cu castelanul mult mai în vârstă decât ea, acum câteva sute de ani. Chiar în noaptea nunţii, fata a preferat să se arunce de pe acoperişul turnului decât să fie pângărită de bătrânul proprietar al castelului.

Palatului Moncalieri a devenit o atracţie turistică

În cursul ultimelor decenii, fantomele Palatului Moncalieri au devenit o veritabilă atracţie turistică. Un mare merit îl are şi proprietarul actual al castelului, contele Augusto Oliveiro. Acest avocat din Torino locuieşte în prezent, împreună cu familia, într-o aripă restaurată a palatului.

El îşi invită apropiaţii să-i vadă cu ochii lor fantomele. Augusto Oliveiro îi conduce personal pe turiştii interesaţi să facă fotografii fantomelor. În 1982, chiar el a fotografiat, în curtea interioară a castelului, un spectru. „A trecut pe sub arcade şi s-a îndreptat spre capelă“, indică el traseul fantomei.

Doi ani mai târziu, fantoma unui templier iese dintr-un zid aflat în apropierea capelei, chiar în momentul în care o televiziune locală înregistra o emisiune în locul respectiv. În 1987, o vizitatoare a remarcat o apariţie luminoasă, înaltă de 1,5 metri, purtând o aură albăstruie, care îi răspundea la întrebări prin intensificarea luminozităţii din aură.


Biserica din câmp. Ușa se deschide și se închide singură o dată pe an

Efectul de piramidă, o enigmă ce pare că nu va fi niciodată dezlegată. Și la Pitești a existat o piramidă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre