Harry și Meghan au introdus numele Lilibet în istorie, când și-au denumit fiica nou născută astfel. Regina Elisabeta era strigată așa încă de când era micuță. Însă Lilibet nu este singura poreclă din familia regală britanică. Chiar și regina a fost strigată în mai multe feluri de-a lungul vremii. Una dintre poreclele amuzante îi este atribuită chiar suveranei.
Prințul Philip obișnuia să-și strige soția „Cabbage” (n.r varză în engleză). Bineînțeles, era un nume folosit doar atunci când se aflau singuri. În ceea ce-i privește pe copiii lui Kate Middleton și ai prințului William, aceștia strigă după regină într-un mod absolut adorabil. Pentru prințul George, regina Elisabeta este „Gan Gan”, de la great grandmother, care în engleză înseamnă străbunică.
Lilibet nu e singura poreclă din familia regală. Cum își spun Kate și William
Când vine vorba de ducii de Cambridge, aceștia au și ei nume de alint. Prințul William o strigă pe Kate „Poppet” (păpușă), în timp ce numele său propriu de alint, pus chiar de către prințesa Diana, este „Wombat”.
Prințesa Charlotte este strigată „Lottie”, iar prințul George este cunoscut drept „PG”. În timp ce Meghan își strigă soțul „Haz”, Charles și Camilla au poreclele „Fred și Gladys” încă de când erau tineri.
Porecle de-a lungul istoriei
Regali moderni au scăpat relativ ușor în comparație cu strămoșii lor, care au primit porecle precum „Prințul Balenelor” (George V), „Cap de nap” (George I) și „Brandy Nan” (Regina Ana).
În restul Europei, poreclele sunt chiar mai aspre. Carol al VI-lea al Franței este pur și simplu numit Carol „Nebunul”, în timp ce Alfonso al IX-lea al Spaniei este cunoscut sub numele de „Slobbererul” și conducătorul viking Eystein Halfdansson „The Fart” (n.r. flatulența).
Un rege medieval a primit o poreclă nefavorabilă pentru incapacitatea sa de a proteja Anglia de hoardele vikingilor. Este un nume pe care toți elevii britanici îl cunosc până în prezent: Ethelred „The Unready” (n.r. Cel Nepregătit).
Foto: Facebook
Actrițele Ioana Abur şi Ioana Blaj complică acţiunea în serialul Adela
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook