Regina Elisabeta II nu s-a murdărit pe mâini. Totul are legătură cu fostul ei soț

Regina Elisabeta II nu s-a murdărit pe mâini. Totul are legătură cu fostul ei soț
Îmbrăcată într-o rochie florală albastră, cu perle la gât, un cardigan crem casual și ochelari de soare, regina, în vârstă de 95 de ani, a arătat cu bună dispoziție când și-a întâlnit grădinarul.

Regina Elisabeta II nu s-a murdărit pe mâini, ieri, iar asta are legătură cu soțul ei. În urmă cu un an, ea și Philip au fost fotografiați împreună în grădina castelului Winsdor, unde au marcat 99 de ani de naștere a ducelui. Anul acesta, el a murit cu doar nouă săptămâni înainte de a împlini 100 de ani. Astfel că Regina Elisabeta II a decis să îi aducă un omagiu aparte.

Ea a plantat în grădina castelului un trandafir roz, nou, special creat pentru momentul centenarului prințului Philip. Trandafirul poartă numele acestuia – „Ducele de Edinburgh”.

Soiul a fost creat de Harkness Roses și este, „o varietate cu adevărat uimitoare de culoare roz-intens, drapată de linii albe”. Directorul general Philip Harkness a spus: „Suntem încântați să introducem acest nou trandafir comemorativ pentru a ne aminti de viața remarcabilă a Ducelui de Edinburgh”, scrie Daily Mail.

Regina Elisabeta II nu s-a murdărit pe mâini

Majestatea Sa nu a plantat singură trandafirul.   Monarhul a primit săptămâna trecută arbustul de la Keith Weed, președintele Royal Horticultural Society (RHS). „Este un trandafir numit „Duce de Edinburgh” pentru a marca centenarul și este un trandafir comemorativ pentru toate lucrurile minunate pe care le-a făcut de-a lungul vieții sale și pentru ca toată lumea să-și amintească de el”. Regina a răspuns: „Arată minunat” înainte de a adăuga că tributul este „foarte amabil”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Il Messaggero (@ilmessaggero.it)

Ieri, regina în vârstă de 95 de ani a privit cum grădinarul șef de la Windsor, Philip Carter, l-a plantat în fața frontierei mixte de trandafiri. De acum va vedea un trandafir „Duce de Edinburgh” în grădina East Terrace ori de câte ori se va afla la ferestrele camerelor sale private.

Banii rezultați din vânzarea trandafirului vor alimenta Premiul ducelui

Conservator acut, ducele s-a interesat profund de gestionarea moșiilor regale. Amintim că prințul Philip a restructurat paturile de flori de la Windsor și a comandat o fântână în formă de lotus din bronz care se află în centrul parcelei.

Dragostea lui pentru natură va aduce beneficii. Redevențele din vânzarea florilor care îi poartă numele vor fi direcționate către Fondul de moștenire vie al Premiului Duke of Edinburgh, care îi ajută pe tineri să ia parte la acest program. Pentru fiecare trandafir vândut, Harkness Roses va dona 2,50 lire sterline Fondului.

Philip, un campion inspirat și angajat al tinerilor, a stabilit premiile în urmă cu 65 de ani. Schema de premiere a Ducelui de Edinburgh a devenit una dintre cele mai remarcabile realizări ale sale, ajutând tinerii să-și construiască viitorul, sprijinindu-i să își asume propriile provocări, să își urmeze propriile pasiuni și să descopere talente pe care nu le-au știut niciodată.

Sursa foto: Instagram

S-a demonstrat, în sfârșit! Bărbații cu soții cicălitoare trăiesc mai mult, spune un studiu

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp