Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a demonstrat, în sfârșit! Bărbații cu soții cicălitoare trăiesc mai mult, spune un studiu

S-a demonstrat, în sfârșit! Bărbații cu soții cicălitoare trăiesc mai mult, spune un studiu
Una dintre cele mai vechi dispute din lume are acum un rezultat științific. S-a demonstrat că bărbații care au soții cicălitoare trăiesc mai mult.

Cu toții am auzit expresia „soție fericită, viață fericită”, dar un nou studiu a constatat că „soția care controlează, viața mai sănătoasă” este adevărată. Studiile anterioare au arătat că soții își pot afecta reciproc sănătatea și longevitatea. Cu toate acestea, un studiu face o oarecare lumină asupra motivului pentru care soțiile care sunt responsabile de sănătatea bărbaților ar trebui să fie mai lăudate. Bărbații cu soții cicălitoare trăiesc mai mult. 

Se pare că, atunci când bărbații sunt influențați de soții, aceștia prezintă un risc mai mic de a dezvolta diabet, potrivit unui studiu condus de un sociolog al Universității de Stat din Michigan. Chiar dacă dezvoltă boala, au șanse mai mari de tratament de succes, datorită soțiilor lor.

Bărbații cu soții cicălitoare trăiesc mai mult. Îi ajută la sănătate

Hui Liu, cercetătorul principal, a spus că acest lucru se poate datora faptului că unele soții monitorizează în permanență sănătatea soților lor, mai ales dacă soții au o stare de sănătate precară sau au boli precum diabetul care necesită o monitorizare frecventă. Cu toate acestea, soții s-ar putea simți nemulțumiți de soțiile care le spun ce trebuie să facă, lucru pe care ar putea să-l vadă ca fiind „copleșitor”.

Deoarece diabetul este a șaptea cauză de deces în Statele Unite, această constatare este semnificativă. Cercetarea, care a analizat rezultatele sondajului de la 1.228 de persoane căsătorite, cu vârste cuprinse între 57 și 85 de ani, contestă presupunerea că o căsătorie nefericită este egală cu starea de sănătate proastă și, prin urmare, o viață mai scurtă.

Ce-i prea mult strică!

Același studiu a sugerat că inversul este adevărat pentru femei. O căsătorie bună ar însemna un risc mai mic de a fi diabetic. Femeile pot fi mai sensibile decât bărbații la calitatea unei relații și, prin urmare, sunt mai susceptibile de a experimenta un spor de sănătate datorită unei relații de bună calitate, spun cercetătorii.

Acestea fiind spuse, s-a observat că un control prea mare poate crea, de asemenea, stres copleșitor pentru soți. Multe studii au arătat de ce căsătoriile nefericite pot fi dăunătoare pentru corp, inimă și minte. Și un studiu special a urmat aproximativ 10.000 de danezi, timp de 11 ani, și a concluzionat că cei cu parteneri pretențioși aveau un risc de mortalitate precoce cu 50% -100% mai mare decât cei care trăiau o viață mai pașnică.

Foto: Brightside.me

Ioana Năstase a cedat. Are alte gânduri acum cu Ilie Năstase

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre