Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bun hotel din lume a fost construit pe terenul unui Papă. Imagini din locul unde s-au relaxat Napoleon și Churchill

Cel mai bun hotel din lume a fost construit pe terenul unui Papă. Imagini din locul unde s-au relaxat Napoleon și Churchill
A fost vizitat cu regularitate de cei mai faimoși compozitori de operă din Italia, iar Napoleon Bonaparte și Winston Churchill au găsit locul perfect de relaxare. Passalacqua a fost întotdeauna destinat pentru lucruri mari și este considerat cel mai bun hotel din lume. A fost ridicat pe terenul care a fost al Papei Inocențiu al XI-lea.

La 19 septembrie, la Londra, în cadrul ediției inaugurale a World’s 50 Best Hotels, hotelul de pe Lacul Como, unde au stat Napoleon Bonaparte și Winston Churchill, a fost desemnat numărul unu. Juriul, o echipă de experți în domeniu, a ales această proprietate de familie cu 24 de apartamente în locul uneia administrate de un mare brand.

Un conac din secolul al XVIII-lea

Există mii de hoteluri de lux în întreaga lume, dar Passalacqua este considerat numărul unu. Pentru că nu este doar un simplu hotel, ci un log care aduce un omagiu altui timp. „Acel sentiment de uimire pe care îl simți într-un loc care este tot ceea ce ți-ai imaginat și totuși reușește să te uimească.

Cel mai bun hotel din lume a fost vizitat de Napoleon Bonaparte și Winston Churchill. Sursă foto: www.passalacqua.it

Istoria unui conac din secolul al XVIII-lea care te face să te simți ca acasă. Și „familia”, cei 100 de oameni incredibili care, în fiecare zi, se străduiesc să facă magie pentru orice turist”, a mărturisit Silvio Vettorello, directorul general despre trei atribuite care i-au asigurat acestui loc victoria.

Lenjerie de pat de pluș din fibre de lemn

Passalacqua și-a deschis porțile în 2022, după o restaurare de trei ani. Proprietarii, familia De Santis, care nu sunt străini de ospitalitatea de lux, ei deținând și celebrul Grand Hotel Tremezzo, au predat proprietatea fiicei lor în vârstă de 41 de ani, Valentina De Santis. Cea care a fost responsabilă de readucerea acestuia la gloria de odinioară.

Familia De Santis

Tânăra spune că fiecare detaliu este aproape de inima ei. Cum ar fi marmura prețioasă care provine din Carrara și Verona, candelabrele spectaculoase de la Barovier & Toso din Murano, oglinzile venețiene și lenjeria de pat de pluș din fibre de lemn Beltrami. Există șapte acri de grădini terasate cu vedere spre lac, îngrijite cu meticulozitate și completate cu o coloană sonoră liniștitoare de fântâni cu apă.

Oaspeții își petrec timpul aici la o băutură, participând la cursuri de yoga sau lenevind la piscină, îmbrăcați în imprimeuri vibrante de epocă de la brandul milanez La Double J.

Tuneluri subterane căptușite cu piatră

„Passalacqua are o istorie bogată și este o experiență unică, care evocă alte vremuri. Deschizând uși și explorând pasaje ești condus către camere magnifice și priveliști vechi de secole ale lacului Como. Ai tavane pictate luxuriant, cu nori plini de zei și zeițe care te privesc de sus. Dar una dintre cele mai încântătoare surprize sunt tunelurile subterane căptușite cu piatră care duc de la vilă până la lac. Tunelurile sunt pline de mister și intrigă”, spune De Santis.

Cel mai bun hotel din lume a fost redeschis în 2022. Sursă foto: edition.cnn.com

Istoria hotelului

Vila care provine din secolul al XVIII-lea a fost ridicată pe un teren care a aparținut Papei Inocențiu al XI-lea. Clădirea care găzduiește acum Passalacqua a fost cândva reședința unuia dintre cei mai faimoși compozitori de operă din Italia, Vincenzo Bellini și a fost achiziționată de familia De Santis în 2018. Vila a fost proiectată de către arhitectul milanez de renume Carlo Felice Soave pentru contele Andrea Lucini-Passalacqua, descendent al uneia dintre cele mai importante familii nobile din Como.

În vilă a fost cazat și premierul britanic Winston Churchill

După ce ultimul conte Lucini-Passalacqua a murit fără moștenitor în 1890, proprietatea a trecut de câteva ori de la o persoană la alta. Printre proprietarii săi s-au numărat o baroneasă estoniană pasionată de mașini rapide și un antropolog maghiar singuratic, în timp ce printre vizitatorii iluștri ai vilei s-a numărat și premierul britanic Winston Churchill.

Și tot în acest loc se spune că a poposit însuși Napoleon Bonaparte. Turiștii care ajung aici susțin că se întorc în perioada în care grădinile păreau fermecate, iar trăsurile veneau și plecau aducând aristocrați ca scoși din cutie. Și doamne cu rochii de organza strălucitoare, cu fuste largi ca niște umbrele de soare…

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre