Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum a ajuns o tânără din Ploiești, actriță și regizor în America. Un film de-al ei rulează în România

Cum a ajuns o tânără din Ploiești, actriță și regizor în America. Un film de-al ei rulează în România
O tânără din Ploiești a plecat în urmă cu mulți ani în America, după ce a realizat că în țară nu are șanse de a-și împlini visul: cel de a ajunge actriță și regizor la Hollywood. A reușit, iar acum un film de-al ei rulează în România. Filmul a sârnit deja scandal fiindcă e vorba despre crimele din Casa ororilor din Caracal.

Diana Angelson Busuioc este acum un nume cunoscut la Hollywood. Recent, a lansat în România filmul „Alexandra”, o poveste inspirată din tragedia de la Caracal din 2019. Cu mulți ani însă, era doar o tânără din Ploiești, care visa încă de la 5 ani să fie actriță și să ajungă în America. Diana s-a născut la Ploiești și a fost acceptată simultan la trei facultăți: Teatru la UNATC, Teologie Ortodoxă și Limba Franceză.

La un moment dat însă, norocul, precum și munca depusă, și-au spus cuvântul, iar visul cel mare i s-a împlinit: a câștigat o bursă „Stella Adler Academy of Acting“, în Los Angeles. De acolo avea să înceapă adevărata luptă. 

Diana Angelson Busuioc, tânăra care a ajuns de la Ploiești, regizor în America 

Pentru a se putea întreține, căci bursa nu îi asigura cele necesare, Diana Angelson a avut 5 locuri de muncă, pe care le desfășura concomitent și care îi aduceau în jur de 5.000 de dolari pe lună, a povestit ea într-un interviu acordat podcastului revistei Capital.

Cum a ajuns o tânără din Ploiești, actriță și regizor în America. Un film de-al ei rulează în România
Diana Angelson a trebuit să muncească în 5 locuri concomitent pentru a se putea întreține în Los Angeles
Foto: Christa Films

„Lucram la curățătorie, plimbam câini, dansam într-o trupă, am fost barman și mă angajasem și într-o companie specializată în cabluri”, a povestit Diana Angelson, adăugând de asemenea că în Los Angeles totul era de 20 de ori mai scump decât în România, ceea ce i-a produs inițial un șoc. 

A ajuns manager la studioul celor de la Red Hot Chili Peppers

Ulterior, românca a ajuns să lucreze în cadrul unui studio deținut de trupa Red Hot Chili Peppers. Și-a demonstrat talentul, iar în scurt timp a devenit managerul companiei. 

„Am ajuns să lucrez pentru un studio al celor de la Red Hot Chili Peppers și mai apoi și managera companiei respective”, spune regizoarea.

Soțul a încurajat-o să scrie scenarii 

În Los Angeles și-a cunoscut și soțul, un român din Cluj care locuia în America. El a încurajat-o să scrie scenarii, astfel că Diana Angelson Busuioc și-a deschis propria sa companie de producție, „Christa Films”. 

„Și așa am ajuns la primul film, la Dracula, o producție între comercială și istorică. Am prezentat o poveste în jurul legendei, dar fiind în America, a trebuit să-l fac mai atractiv pentru public, să vină lumea să-l vadă, mai ales că a fost primul film. Chiar în prima zi, a și fost piratat de câteva milioane de ori, iar cei de la Amazon au ajuns, din greșeală, să-l ofere în mod gratuit, dar pentru o perioadă foarte scurtă de timp”, povestește ea. 

Au urmat producții precum „A doua venire a Hristos” sau „Armenia, My Love”, dar și alte proiecte mai mici. Diana Angelson nu vrea să se oprească la pelicula proaspăt lansată „Alexandra”, ci își dorește să realizeze un film despre Traian Popovici, un avocat român din Cernăuți ce a salvat  20.000 de evrei bucovineni în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Momentan lucrează la cartea despre viața acestuia, pe care plănuiește să o termine de scris în viitorul apropiat. 

„Este vorba despre o producție foarte mare, voi avea nevoie de o un buget de cinci – zece milioane de dolari. De asemenea, voi dori să filmez în Cernăuți, teritoriu care nu se mai află acum în România, ci în Ucraina, țară aflată în război. Deci, va trebui să aștept să se încheie conflictul”, a conchis românca. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri