Considerat și astăzi cel mai înalt om care a trăit vreodată, Robert Wadlow, numit și Gigantul blând din Illinois, a fost privit ca o ciudățenie a naturii, iar acest lucru i-a rupt sufletul.
La naștere nimic nu a dat de înțeles ce întorsătură va lua soarta lui Robert, dar copilul creștea și nu se mai oprea. Specialiștii susțin că acest lucru a fost determinat de o hiperactivitate a glandei pituitare. Înălțimea sa neobișnuită a fost consemnată inclusiv în Guiness World Records și nimeni până în acest moment nu i-a depășit recordul.
A venit pe lume cu o greutate de 3,9 kg
Robert a văzut lumina zilei în Illinois, în anul 1918 și a avut la naștere o greutate de copil normal, 3,9 kg. Dar la un an și jumătate băiatul avea deja 28 de kilograme și 1,8 metri înălțime la doar opt ani. Chiar și așa, comunitatea din care a făcut parte l-a iubit foarte mult, iar familia a încercat să-i facă copilăria cât mai frumoasă.
El a făcut parte din „actorii” pieselor de teatru de la școală, a intrat apoi în organizația cercetașilor și a fost un copil foarte iubit. Dar la doar nouă ani jurnaliștii au aflat de înălțimea sa ieșită din comun și venit să-i facă fotografii și să-l mediatizeze. Iar acest interes i-au afectat copilăria.
Părinții l-au dus la tot felul de medici, iar aceștia au spus că singura variantă pentru a opri creșterea este doar operația. Însă familiei i-a fost frică de eventualele riscuri și au spus nu. Băiatul suferea de acromegalie, o tulburare hormonală care conduce la apariția gigantismului.
Ambasador al bunăvoinței
Robert a obținut și bani de pe urma bolii sale. El a mers prin toată țara ca ambasador al bunăvoinței pentru un producător de încălțăminte care i-a oferit pantofi gratis, numărul 75, International Shoe Company. O pereche de pantofi atât de mari costau în acele vremuri 100 de dolari, echivalentul a nu mai puțin de 1600 de dolari în zilele noastre.
De asemenea, o perioadă el a fost angajat al Circului Ringling Bros, dar problemele de sănătate l-au împiedicat să mai participe la turnee. În plus, oamenii obișnuiau să-i înțepe picioarele pentru a vedea dacă sunt reale…
Avea nevoie de 8000 de calorii pe zi
Din cauza gigantismului, hainele și mobilierul au fost modificate, ca și mașina familiei. De aceea, tatăl lui Robert a scos scaunul pasagerului de lângă șofer, pentru ca băiatul să aibă loc unde să-și pună picioarele. Băiatul avea nevoie de proteze pentru picioare, un baston să se sprijine și în jur de 8000 de calorii pe zi. Din nefericire, îi era foarte greu să stea în picioare, iar o proteză de gleznă i-a provocat moartea la 22 de ani. Aceasta i-a produs o infecție gravă, iar corpul a cedat.
A fost înmormântat într-un sicriu de 450 de kilograme
Pentru că era mult prea înalt pentru patul unui spital, a fost tratat într-o cameră de hotel. După ce a murit, băiatul a fost înmormântat într-un sicriu de 450 de kilograme, care a fost dus pe umeri de 20 de persoane, în orașul său natal. După trecerea în neființă, americanii i-au făcut statuie. Pentru ca obiectele sale personale să nu ajungă în mâinile oamenilor, după moartea sa familia a distrus totul. Robert a decedat la aceeași vârstă cu uriașul din România, Gogea Mitu, care a avut 2,42 metri.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook