Cei doi stăteau pe litoral până toamna, când grijile pentru țară îi făceau să se reîntoarcă la București.
Când venea vorba de Nicolae și Elena Ceaușescu, toată lumea încerca să se comporte ca la carte și să nu facă nici cea mai mică greșeală. Fostul conducător al României și soția sa se cazau cu tot alaiul la Neptun. Toată lumea știa că reședința oficială se afla la Ambasador, unde se țineau ședințele cu miniștri, care veneau la mare alături de membrii familiei. Dar Nicolae și Elena dormeau în vila Panseluța, cunoscută ca și obiectivul D2 de membrii securității.
Aveau aproape 100 de angajați
Se spune că în acest loc mirific, cei doi beneficiau de toată atenția a aproape 100 de angajați, care le făceau toate poftele. Se spune că în zorii zilei fiecărei dimineți, oamenii schimbau nisipul de pe plajă în zona unde se plimbau soții Ceaușescu, iar plaja era curățată centimetru cu centimetru de alge sau scoici.
Pentru că era prima doamnă a țării, Elena Ceaușescu avea chiar și o femeie care o scutura de nisip și avea grijă să culeagă toate pietricelele din locul unde cel mai mare academician al României se așeza. Pentru că lui Ceaușescu îi era frică să nu atenteze cineva la viața lui, scafandrii supravegheau non stop zona.
Elena Ceaușescu nu intra în apă fără colac
Sunt puțini cei care știu că Elena Ceaușescu nu știa să înoate, de aceea prefera să intre în apă doar cu un colac. Când au înaintat în vârstă, cei doi preferau băile cu nămol, iar lui Ceaușescu îi plăcea să înoate la ponton. Celor doi le plăceau mult plimbările pe faleză, iar după amiaza Tovarășul alături de miniștri jucau volei pe plajă sau table.
La rândul său, Tovarășa se distra alături de soțiile miniștrilor jucând cărți sau rummy, doamnele fiind servite cu unul dintre deserturile preferate ale Elenei Ceaușescu, clătitele. În ultima lor vacanță, de parcă ar fi presimțit ce urmează să se întâmple, Elena a fost văzută stând singură la plajă, gânditoare, în timp ce Nicolae Ceaușescu avea întâlniri cu ceilalți tovarăși de partid.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook