Din cele nouă monarhii europene care permit femeilor să conducă, patru sunt monarhiile în care o femeie va fi moștenitoare. Unele dintre viitoarele regine ale Europei au avut zeci de ani să se pregătească pentru acest rol – mai mult de patru decenii, în cazul prințesei moștenitoare a Suediei. Altele, cum am arătat, sunt încă la liceu.Până la sfârșitul deceniului, casele conducătoare ale Europei pot arăta foarte diferit. Aici, vă prezentăm toate moștenitoarele de sex feminin care urmează să preia tronul, scrie Vogue.com.
Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei, regalul expat al Australiei, va ajunge la rolul de Regină Consort când soțul ei, Prințul Moștenitor Frederik va urca pe tron. Marea Britanie va fi, fără îndoială, agitată de viitoarea sosire a reginei consoarte Camilla, așa cum Majestatea Sa, regina Elisabeta II a insistat să fie numită luna trecută.
Prințesa moștenitoare Maria a Danemarcei
Prințesa favorită a Australiei, Mary va deveni regina consoartă a Danemarcei când soțul ei, prințul moștenitor Frederik, va urca pe tron. Cuplul are patru copii, deși cel mai mare este un fiu.
Prințesa Charlotte de Cambridge
Deși Marea Britanie – și, prin urmare, Australia – se bucură în prezent de domnia unei regine, moștenitorii bărbați domină următoarele trei generații de Windsor. Prințesa Charlotte este a patra la rând, ceea ce înseamnă că i-ar fi nevoie de destul de mult pentru a ajunge la rolul de regină.
Camilla, ducesa de Cornwall
Când Prințul Charles va prelua tronul, soția sa, Ducesa de Cornwall, va deveni Regina Consoartă Camilla. Pe fondul unei confuzii din cauza primei căsătorii a Prințului Charles cu Prințesa Diana – titlul fără precedent de „Prințesă Consort” a fost publicat pe site-ul oficial al Prințului până în 2018 – Majestatea Sa și-a confirmat dorințele pentru viitoarea Regină Camilla la începutul acestui an.
Prințesa moștenitoare Victoria a Suediei
Victoria Ingrid Alice Desiree a făcut istorie în ianuarie 1980, când și-a înlocuit fratele mai mic ca moștenitor al tronului Suediei. Primul copil al regelui Carl al XVI-lea Gustaf și al reginei Silvia, Prințesa Victoria a fost reținută în linia succesorală până când o schimbare în legea suedeză a determinat-o să devină regina. În vârstă de doar trei ani la momentul schimbării, Prințesa așteaptă ca a doua la rând de 42 de ani.
Prințesa Estelle a Suediei
Fiica Prințesei Victoria, prințesa Estelle, a doua în linia de succesiune la tronul Suediei și prima femeie din istoria Suediei care s-a născut cu dreptul de a moșteni coroana. Prințesa școlară are trei nași regali — unchiul ei matern, prințul Carl Philip al Suediei, regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și prințul moștenitor Haakon al Norvegiei.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook