Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Ceaușescu cea iubăreață. Iată cu cine l-a înșelat pe Nicolae

Elena Ceaușescu cea iubăreață. Iată cu cine l-a înșelat pe Nicolae
Toată lumea vorbea pe la colțuri că l-a ținut sub papuc pe Nicolae Ceaușescu, dar puțini sunt cei care au aflat cu cine l-a înșelat.

Potrivit unor declarații mai vechi ai persoanelor apropiate, Elena Ceaușescu a avut mai mulți amanți. Despre cine e vorba.

Elena Ceaușescu cea iubăreață. Iată cu cine l-a înșelat pe Nicolae

După ce Elena și Nicolae Ceaușescu au fost împușcați la Revoluția din decembrie 1989, au ieșit la iveală tot mai multe informații despre bărbații care au trecut prin patul acesteia. Există zvonuri că ar fi fost cinci bărbați, dar numărul exact al acestora nu îl cunoaște nimeni.

De altfel, sursele spun că dintotdeauna Elena a fost să atragă lângă ea bărbații mai puternici. Printre amanții ei cunoscuți se spune că au fos tatăl artistului Gheorghe Zamfir, Abraham Schechter, medicul cuplului, Eftemie, unchiul lui Ion Iliescu, Victor Atanasie Stănculescu și un soldat german.

Cine a fost marea iubire a Elenei Ceaușescu

Primul bărbat de care Elena Ceaușescu ar fi fost îndrăgostită a fost Tudor Zamfir, un tânăr din satul ei natal, se pare chiar tatăl lui Gheorghe Zamfir. Iar cei doi ar fi avut chiar o relație până când el a plecat la București. Băiatul s-a angajat chelner, dar Elena l-a urmat. Doar că, din păcate, băiatul n-a mai vrut-o în viața lui, și după ceva vreme Elena, rămasă în București, l-a cunoscut pe Nicolae Ceaușescu.

„Ea, de durere, s-a dus în cercurile comuniştilor, l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu”

„Tata era frumos ca un star de cinema. A fost prietenul Elenei Ceauşescu, primul iubit al ei, cel care a deflorat-o. Tatăl meu şi Elena se ştiau de la hore. Între Vişina, satul unde s-a născut el, şi Petreşti, unde s-a născut ea, sunt 8 kilometri. Elena, care avea 17 ani, a venit să-l caute la Bucureşti, că era moartă după tata, care se angajase chelner la un restaurant unde cânta Fănică Luca, cel care m-a iniţiat pe mine în muzică.

Acolo era picol, chelner. Tata a respins-o: ”-Lasă-mă, dragă, eu am alte probleme”. Ea, de durere, s-a dus în cercurile comuniştilor, l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu, s-a înscris în partid şi de acolo a început toată istoria ei”, povestea Gheorghe Zamfir în urmă cu câteva luni.

„De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’ , ţara de la urgie”

De asemenea, se spune că Elena ar fi avut o relație și cu Marin Ceaușescu, unul dintre frații lui Nicolae Ceaușescu. Acesta wa fost cel care a condus ani mulți Agenția Economică a României de la Viena. Acesta este și locul unde a murit în 1989.

„Tanti Lenuța avea o slăbiciune pentru deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae și cu care chiar flirtase o scurtă perioadă… Așa ziceau gurile rele din familie și îi mai reproșa și mama la necaz lui tata, dar mai mult așa în glumă, luându-l peste picior: „De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’ , ţara de la urgie?!”, își amintește fiica lui Marin Ceaușescu.

S-a iubit și cu un soldat neamț

Când Nicolae Ceaușescu era închis pentru că a fost prins ca și activist comunist, Elena Ceaușescu ar fi avut de-a face cu un soldat neamț, fiind descoperită de Nicolae Andruță Ceaușescu, un alt frate al fostului dictator. Un alt amant ar fi fost fizicianul Ioan Ursu, care a fost coordonator al programului nuclear al României şi ministru în guvernele comuniste. Relația acestora a fost scoasă de la naftalină de un aghiotant de-ai lui Niculae Ceaușescu.

„Și nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin”

„La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, a ajutat-o să se urce în elicopter. Și nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi. În sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, mărturisea aghiotantul Nicolae Stan într-un interviu.

Cine este Abraham Schechter

Nici după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu, Elena nu s-a cumințit. Din contră, a căzut și în brațele lui Abraham Schechter, medicul care a avut grijă de cuplul dictatorial doi timp de 17 ani. Relația s-a terminat în 1973, când medicul s-ar fi aruncat de pe acoperișul Spitalului de Urgență Floreasca.

A lăsat în urmă un bilet de adio, în care spunea că nu mai suportă faptul că soția sa e grav bolnavă. Există și zvonuri că cineva l-ar fi împins de la etajul 5 al Spitalului Floreasca. Nu știe nimeni adevărul, dar sunt și persoane care spun că Nicolae Ceaușescu s-ar fi răzbunat.

„Cel care mi-a povestit scena a văzut cum doctorul a mângâiat-o ușor pe fund pe Tovarășa”

„Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, că cei trei au intrat cu mașina în curtea reședinței cuplului Ceaușescu. Nicolae a coborât și a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma sa venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu.

În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scena a văzut cum doctorul a mângâiat-o ușor pe fund pe Tovarășa”, conform fostului colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcției 5 a Securității.

Relația cu unchiul Elenei Ceaușescu

Apetitul Elenei părea de nestăvilit, iar aceasta a avut o relație și cu unchiul lui Ion Iliescu, Eftimie Iliescu. Dar și cu generalul preferat al lui Ceaușescu, Victor Atanasie Stănculescu. O idilă ținută în mare secret de cei doi, pe care generalul a infirmat-o totdeauna.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre