Filmarea văzută de 58 de milioane de oameni: un bărbat salvează bebelușul de roțile mașinilor. Eroul are o poveste tragică

Filmarea văzută de 58 de milioane de oameni: un bărbat salvează bebelușul de roțile mașinilor. Eroul are o poveste tragică
O poveste emoționantă a încins internetul. Imaginile filmate atunci când un bărbat a salvat un bebeluș de a ajunge sub roțile mașinilor l-au scos pe acesta din anonimat și l-au transformat într-un erou adulat.

 Inițial, un video a fost postat, la începutul săptămânii trecute, de USSGoodGirl cu o explicație scrisă despre un cărucior cu un bebeluș care a fost scăpat din mână de o femeie și o luase la vale către șoseaua cu trafic intens. „Slavă Domnului că un bărbat prinde căruciorul înainte să se întâmple ceva rău cu copilul acestei doamne”, era finalul textului.

Postarea a strâns peste 58 de milioane de vizualizări după ce a fost distribuită pe Twitter.

Cum s-a ajuns la secvența dramatică

În filmulețul făcut de o cameră amplasată în parcarea din fața unui magazin se vede cum o femeie împinge un cărucior de copil, iar la un moment dat femeia se împiedică și cade. A scăpat căruciorul din mână, iar acesta a luat-o la vale spre șoseaua pe care rulau mașinile. Era împins și de vântul puternic.

Mătușa băiețelului a căzut la pământ în timp ce căruciorul începe să plece spre șosea

Imaginile video agonizante îl arată pe un bărbat alergând spre căruț, salvând copilul după ce mătușa sa s-a împiedicat brusc și a căzut pe pământ.

Ron Nessman – pentru că așa îl cheamă pe bărbat – aștepta pe scaunul unei mașini din apropiere când a văzut căruțul cu copilul întreptându-se spre șoseaua cu patru benzi (Bear Valley Road).

„A trebuit să fac ceva. Nici nu am avut timp să mă gândesc la asta. Doar reacționezi”, a declarat el pentru KCAL News.

„Am nepoți și nepoate și nu mi-am putut imagina așa ceva. Nu aș putea trăi cu mine însumi, nu am făcut nimic. Mă bucur că mi-am dat seama și am alergat după el. Am văzut-o și m-am simțit atât de rău și pentru doamna”, a mai spus eroul american, adăugând că își poate imagina în ce disperare și suferință se afla mătușa băiețelului în acel moment de criză.

Eroul Ron Nessman a vorbit despre clipa când ți se pare că inima se oprește

Presa îl numește pe Ron Nessman „bunul samaritean” sau „eroul” care a salvat de la moarte un băiețel într-un cărucior. Iar în spatele său stă o poveste de viață tragică. El a spus jurnalistilor de la CBS că se afla în acel loc pentru că tocmai terminase un interviu de angajare la un restaurant din apropiere. Când a văzut căruciorul și a realizat ce urmează a simțit că-i stă inima în loc.

xxx  Explicație film: Imagini incredibile îl arată pe Nessman prinzând căruciorul bebelușului

Bărbatul nu a uitat-o nici pe mătușa care nu se putea ridica în picioare și era șocată. „A încercat tot ce a putut pentru a se ridica. Genunchii ei sângerau când m-am dus la ea. Era încă șocată și plângea”, a spus Ron jurnaliștilor.

Ani de zile a fost om al străzii

Viața lui Ron Nessman nu a fost deloc ușoară, iar în acea zi era șansa de a rupe cu un trecut negru: primul serviciu după mult-mult timp.

Ron a fost un om fără adăpost timp de cinci ani. Anterior, fusese șofer de camion, până și-a pierdut iubita în 2018. Tragedia l-a trimis în depresie și a rămas pe străzi.

Abia de curând s-a mutat înapoi în Hesperia pentru a se reuni cu familia sa și locuiește cu sora sa de trei luni.

„Prietena mea a murit în 2018. A fost brusc și nu am mai vrut să fac nimic. Am decis să mă îndrept. Dacă vrei ceva diferit în viața ta, faci ceva diferit și în acest punct mă aflu eu astăzi. Îi mulțumesc surorii mele pentru că m-a ajutat. Ea a fost mereu acolo pentru mine”, a declarat Ron Nessman pentru NBCLA, citat de Daily Mail.

Sora lui Ron a fost de față

Sora lui Nessman, Donna Gunderson, a povestit sursei citate despre faptul că l-a văzut pe fratele ei erou sărind din mașină pentru a-l salva pe băiețel.

„Am auzit țipete în dreapta, a spus ea. Mă uit în urmă și văd un cărucior coborând pe alee și mi-a stat inima”.

Momentul când Ron a pus mâna pe căruciorul cu băiețel

În acel moment, l-a văzut pe fratele ei apucând căruciorul înainte ca acesta să se rostogolească pe șosea, unde a spus că mașinile fac ’50-55 și era o perioadă aglomerată a zilei.”

VIDEO-ul care a lăsat întreaga lume cu gura căscată:

Mesajele de pe online despre intervenția lui Ron

Mulți utilizatori au simțit nevoia să scrie mesaje pe rețelele sociale despre Ron Nessman și fapta sa. Cei mai mulți au transmis că speră ca acesta să fie angajat la restaurantul unde dăduse interviu. Iar asta chiar s-a întâmplat.

O persoană a scris: „Sper să primească acel loc de muncă pentru care a aplicat. Incredibil!!!” și un altul a spus: „Vă rugăm să-i dea de locuri de muncă.”

Altcineva a scris: „Îi doresc fericire acestui om și sper că va reuși să obțină un loc de muncă și să meargă mai departe cu viața lui”.

Unii oameni care au vizionat videoclipul s-au întrebat dacă ar fi trebuit să existe o frână pe cărucior.

Înainte de a fi identificat, mulți telespectatori șocați s-au arătat recunoscători pentru intervenția lui Nessman.

„Sper ca tipul care a salvat copilul prin prinderea caruciorului sa aiba un fel de karma locală. Faptă impresionantă”, a scris cineva.

„Am privit asta cu inima în gât. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe acel om”, a scris un alt utilizator.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre