Primarul a fost pus în cărucior pentru a testa pe propria piele rampele din oraș. Tragicomedia a fost filmată

Primarul a fost pus în cărucior pentru a testa pe propria piele rampele din oraș. Tragicomedia a fost filmată
Imaginile care s-au viralizat în mediul online sunt de râs, însă lucrările realizate de către autoritățile locale te fac să plângi. O personă cu deficiențe locomotorii are toate șansele să se rănească serios dacă va alege să traverseze rampele ori să circule pe drumurile modernizate.

Un primar din Kazahstan face senzație pe internet. Bărbatul, așezat într-un scaun cu rotile, verifică drumurile și rampele pentru persoane cu dizabilități, proaspăt reabilitate.

O personă cu deficiențe locomotorii are toate șansele să se rănească serios dacă va alege să traverseze rampele ori să circule pe drumurile modernizate. Aceasta sunt pline de pietre, bordurile sunt prea înalte, ceea ce face imposibilă deplasarea unei persoane aflate într-un scaun cu rotile.

Asociația obștească din Taldykorgan a pus primarul și agentul economic, responsabili de infrastructură, într-un scaun cu rotile, să verifice drumurile și rampele pentru persoane cu dizabilități.

A ajuns cu picioarele în sus

Pe rețelele sociale a apărut un video în care primarul verifică singur cum au fost reparate drumurile și rampele de acces, însă momentul este halucinant. Primarul s-a convins singur de faptul că rampele de acces sunt într-o stare proastă, iar drumurile nu sunt reparate conform standardelor.

La prima încercare de a urca o rampă, așezat în scaunul cu rotile, primarul și-a pierdut echilibrul și s-a întors cu tot cu cărucior.

Nici încercarea de a coborî de pe trotuar nu s-a soldat cu succes. La un moment dat, edilul a ajuns cu picioarele în sus, în alta era să cadă cu fața de asfalt. Deși starea drumului și rampele i-au dat bătăi de cap, primarul nu a renunțat. A insistat de mai multe ori să treacă peste ele. De fiecare dată însă a căzut, iar situațiile penibile în a fost pus nu par să-l fi deranjat.

Kazahstanul, situată în principal în Asia Centrală și parțial în Europa de Est, este cel mai mare stat din lume fără ieșire la mare. Are o populație de 19 milioane de oameni și una dintre cele mai scăzute densități de populație din lume, cu mai puțin de 6 persoane pe kilometru pătrat.