Simona Ionescu / Redactor Șef

Geaca de piele, preferata starurilor internaționale. Senzuală, ușor de purtat, dar cu o istorie controversată

Geaca de piele, preferata starurilor internaționale. Senzuală, ușor de purtat, dar cu o istorie controversată
Nu există persoană în secolul al XXI-lea care să nu aibă în garderobă măcar un obiect din piele. Dar la mare căutare rămân gecile, confortabile și mai ales, extraordinar de ușor de asortat la orice obiect de îmbrăcăminte. Când au apărut?

Preferata lui Arnold Schwarzeneger și Mel Gibson, geaca de piele a apărut pentru prima dată ca uniformă pentru piloții militari germani și americani în timpul războaielor mondiale.

Geaca de piele, preferata starurilor internaționale. Senzuală, ușor de purtat, dar cu o istorie controversată

Atunci când au văzut lumina zilei, gecile de piele au avut culoarea maro și, spun oamenii de știință, erau incomod de purtat, fiind foarte grele. În timp, au început să apară și gecile negre care au devenit preferatele rușilor. În jurul anilor 1900, în SUA, un anumite Irving Schott alături de Jack, fratele său, au făcut gecile impermeabile. Și astfel au devenit cele mai căutate produse de îmbrăcăminte ale motocicliștilor.

Marlon Brando a produs isterie în rândul doamnelor când a purtat o geacă de piele

În anul 1928, Irving a cumpărat magazinul Harley Davidson din New York, unde vindea gecile la prețul de 5 dolari. În anul 1953, gecile de piele i-au atras atenția chiar marelui actor Marlon Brando, unul dintre cele mai mare staruri ale Hollywood-ului. De altfel, acesta a apărut îmbrăcat într-o astfel de haină în filmul The Wild One.  A arătat atât de sexy, încât a produs o adevărată isterie în rândul doamnelor și domnișoarelor.

Nelipsită din garderoba Madonnei și a lui Michael Jackson

Mai târziu, în anii 80-90, moda gecii de piele s-a extins, iar Arnold Schwarzeneger și Mel Gibson au arătat că pot fi nonconformiști, puternici, hotărâți, dar și senzuali. Și asta datorită designului hainei ce le scotea în evidență silueta. Mai târziu, aceeași geacă de piele a ajuns de nelipsit pentru punk-iști și rockeri și s-a numărat printre preferințele Madonnei și ale lui Michael Jackson, Blondie, Joan Jett sau The Sex Pistols.

Sursă foto: historia, libertatea

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre