Simona Ionescu / Redactor Șef

Gregorian Bivolaru tundea la chelie fetele nesupuse, le punea să mănânce tămâie. Mărturie din proces

Gregorian Bivolaru tundea la chelie fetele nesupuse, le punea să mănânce tămâie. Mărturie din proces
De-a lungul anilor, polițiștii și procurorii au strâns zeci de plângeri împotriva lui Gregorian Bivolaru, făcute de părinţii unor tineri atraşi în MISA, considerată o organizație imorală. La nivel de societate era considerată o sectă. În anii 1997-2004, s-au făcut multe percheziţii în peste 20 de imobile din Capitală în care locuiau tinere și tineri și existau mărturii că se practică cu totul altceva decât yoga.

Într-una din aceste case – ashramuri, polițiștii au descoperit-o şi pe Mădălina D., victimă în dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost acuzat și apoi condamnat pentru relaţii sexuale cu o minoră. Curtea Supremă de Justiție a respins acuzațiile procurorului care a cerut condamnarea lui Gregorian Bivolaru și pentru trafic de persoane, proxenetism și perversiuni sexuale.

În cadrul unui proces din anul 2012, o martoră care a fost ținută de gurul Bivolaru în ashramul din str. Teleaga din București, a povestit instanței niște lucruri îngrozitoare.

Dacă sucul  nu era prea dulce, guru Bivolaru poruncea ca fata să fie tunsă

El venea de regula dimineata pe la ora 4.00 pentru a lua masa. (…) Spre exemplu, daca nu-i placea ceva la una dintre fete sau sucul nu era prea dulce, fata era tunsa la chelie, procedura denumita tapas, ceea ce insemna arderea karmei negative. (…) Vorba lui Bivolaru fata de mine era: «Integreaza-te odata!». Adica sa ma adaptez regulilor lui, adica sa le ascult. Si in cazul meu a pus sa fiu tunsa, dar eu am refuzat. (…)

La 20 de ani am fost aleasa personal de guru Bivolaru si dusa la o masina, impreuna cu alte fete, iar ulterior duse toate la parterul unui bloc. Intr-una din camere erau biblioteci, dar fara carti, ci doar cu casete video. Ne-a intrebat ce vrem sa vedem, iar una a spus Kama Sutra. Ulterior a luat-o pe una dintre ele si a dus-o in cealalta camera, in vreme ce noi am adormit.

A început să urle și să strige la mine: „Vaco, vaco”

Dimineata, pe la 9.00, cand m-am trezit, in casa mai eram eu si Bivolaru. Bivolaru a venit in camera mea intr-un halat, m-a luat de mana si m-a dus in cealalta camera, unde se afla un pat foarte mare. Acolo el si-a dat halatul jos si mi-a spus sa ma dezbrac de haine. Eu m-am dezbracat, iar el m-a atins, dar nu m-a agresat sau bruscat, iar cu toate acestea eu nu am putut sa fac nimic, m-am inchistat, am avut un blocaj. Atunci, Gregorian Bivolaru s-a enervat foarte tare de blocajul meu, a inceput sa urle si sa ma acuze ca «am atata intuneric in mine incat nu las lumina sa intre», strigand spre mine: «Vaco, vaco»„.

Imi dadea sa mananc si imi spunea: «Nu stii ca vaca e sfanta in India». (…)

Intre alte practici, Bivolaru ma punea sa mananc tamaie, spunand ca si asta duce la curatirea spirituala. Imobilul din Teleaga era un fel de ashram, din care nu se putea iesi sau nu se intra decat cu acordul lui Bivolaru„, a povestit martora Stoenescu.

Practica sexului pe morminte și băutul urinei

La finalul depoziției, femeia a arătat că a renunțat la yoga din cauza acestor tratamente la care a fost supusă de către Gregorian Bivolaru si aghiotanții lui, dar si pentru ca ea nu putea adera la practici de genul sexului în grup sau al sexului pe morminte.

Eu am renuntat. Acesti oameni foloseau mici adevaruri pentru a ascunde mari rataciri, precum indepartarea de familie, descurajarea casatoriei sau practicarea de sex involuntar cu fel de fel de persoane. Prin sex, spuneau ei, ajungeai mai aproape de Dumnezeu. Nu mi s-a cerut, dar stiu ca practicau si urinologia, ei spunand ca daca iti bei urina, iti purifici organismul. (…)

La un an dupa ce am plecat, am primit o scrisoare de amenintare de la Gregorian Bivolaru, prin instructorul sau Calin G., cu care mai interferam strict personal, in care guru imi spunea ca sunt o biata femeie frustrata. El ma ameninta ca dupa plecarea mea mi-am sfatuit toti prietenii sa nu mai mearga la yoga pentru ca este un loc rau care te indeparteaza de ceea ce este bun„, a mai spus femeia în fața instanței.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre