Simona Ionescu / Redactor Șef

Legenda unei evadări. Cum a scăpat Gregorian Bivolaru din beciul Securității prin levitație

Legenda unei evadări. Cum a scăpat Gregorian Bivolaru din beciul Securității prin levitație
La începutul anilor 90 circula povestea despre evadarea gurului Bivolaru, mare yoghin, din beciul Securității de pe Calea Rahovei, unde fusese închis din ordinul lui Ceaușescu. Documentarea făcută, inclusiv mărturii ale unor oameni care s-au învârtit în aceleași cercuri cu Bivolaru, printre care și Gelu Voican Voiculescu, dar și foști ofițeri de Miliție și Securitate, mi-a demonstrat că totul era o legendă. Amănuntele sunt însă extraordinare, mai ales că au conturat povestea vietii celui ce avea să fie liderul absolut al MISA.

EXCLUSIV

Gregorian s-a nascut la 13 martie 1952 la Tartasesti, judetul Dambovita, fiind „rodul unui viol comis de un pilot din armata, Bivolaru, asupra unei fete din aceasta comuna, Floarea Hanumolo, cunoscuta la Bucuresti”, a sustinut una din sursele noastre, in 1997, cand, cu prilejul unei emisiuni televizate, ne-a conturat biografia „gurului” ce si atunci, in martie ’97, era subiectul principal in mass-media. Tanara Floarea, cu ceva origini grecesti, l-a cunoscut pe pilot la unitatea militara unde fratele ei era angajat. Mărturisirea i-a fost facuta sursei noastre chiar de „Grig”, de care ani de zile l-a legat o relatie de amicitie si practica yoga.

Copil fiind, lipsit de dragostea si ingrijirea materna, Gregorian se refugiaza in lectura. Citea tot ce-i cadea in mana in satul natal, iar complexul miopiei de care suferea l-a izolat oarecum de grupul de copii. S-a jucat, insa, si cu Adrian Nastase – viitorul premier, si cu Toma Zaharia – secretar de stat la Interne, si cu Marin Bucur – proprietar al restaurantului Capsa, toți originari din Tărtășești. Peste ani, insa, trecutul lui Gregorian, presarat cu ani de puscarie pentru raspandire de material pornografic, l-au indepartat de consatenii sai ajunsi oameni importanti in societate.

Dupa ce a terminat scoala generala, a venit la Bucuresti, la mama. Femeia se casatorise cu un anume Budreală, un barbat caruia ii placea enorm paharul cu bautură. Nemultumirea casniciei se pare ca au facut-o pe Floarea sa-si reverse toata iubirea si atentia asupra fiului de la tara, pe care-l copleseste cu grija si bani. Baiatul avea 16-17 ani cand s-a angajat supraveghetor de noapte la un camin de orfani al Ministerului de Interne. Ziua era liber si citea enorm, incercand sa descopere „misterele Universului” in stiintele oculte.

Mărturia lui Gelu Voican-Voiculescu

EXCLUSIV. „L-am cunoscut in 1968 – mi-a povestit Gelu Voican Voiculescu. Era perioada cand se infiripau in Romania primele cercuri de yoga. Avea mari gauri in formatia sa culturala si, in loc sa se ocupe de pregatirea sa scolara, a ales sa frecventeze aceste cercuri ce gravitau atunci in jurul Irinei H. Dupa un timp s-a alaturat, insa, doctorului Aldulescu, care tinea conferinte de yoga la Casa de Cultura a sectorului 4. Acolo, Grig a inceput sa faca asane. A trecut apoi la cercul lui Mario Vasilescu. Era la inceputul anilor ’70 cand a inceput sa i se creeze complexul de lider, iar incet-incet s-a desprins de yoga traditionala”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre