Iată cum au onorat-o Kate și Camilla pe regina Elisabeta! În noiembrie 2022, la doar două luni de la moartea reginei Elisabeta, Camilla i-a adus un omagiu soacrei sale, purtând Tiara de safir belgian în timpul unui banchet de stat organizat pentru liderul Africii de Sud, Cyril Ramaphosa.
Tiara din safir belgian a reginei Elisabeta
Camilla a asortat piesa cu rochia sa elegantă Bruce Oldfield și a completat look-ul cu un pandantiv cu diamante care conținea o fotografie a reginei în tinerețe. Tiara din safir belgian a fost achiziționată pentru a completa un colier și cercei din safir din epoca victoriană, care au fost dăruiți de tatăl ei, regele George al VI-lea, în ziua nunții sale din 1947.
În 1963, regina Elisabeta a achiziționat un colier de safire din secolul al XIX-lea care a aparținut prințesei Louise de Saxa-Coburg și Gotha. La cererea ei, acesta a fost montat pe o ramă și transformat într-o tiară.
Colierul cu perle japoneze al reginei Elisabeta
Colierul (chokerul) cu perle japoneze a fost împrumutat pentru prima dată lui Kate cu ocazia celebrării celei de-a 70-a aniversări de nuntă a reginei și a prințului Philip, în 2017. Prințesa a continuat să îl poarte cu mai multe ocazii, inclusiv la înmormântarea lui Philip în 2021 și la înmormântarea reginei Elisabeta în 2022, unde l-a asortat cu cerceii cu perle Bahrain.
Se crede că guvernul japonez i-a dăruit perle Elisabetei, care a comandat apoi un colier care să fie realizat de Garrard în anii 1970. Designul distinctiv prezintă un închizător cu diamante care se află în centrul a patru șiruri de perle. Prințesa Diana a fost, de asemenea, văzută purtând colierul în timpul vizitei de stat a reginei Beatrix a Olandei în 1982.
Broșa Courtauld Thomson Scallop-Shell
Există câteva bijuterii emblematice care au intrat întâmplător în colecția familiei regale. Un prim exemplu este broșa Courtauld Thomson Scallop-Shell, pe care un supus loial a lăsat-o moștenire reginei-mamă. Proiectată parțial de Sir Courtauld Courtauld-Thomson, fiul unui renumit inventator scoțian, broșa a fost realizată în 1919 de către Goldsmiths and Silversmiths Co. Ltd.
Aceasta prezintă o singură perlă rotundă, înconjurată de câteva rânduri de diamante orbitoare. Courtauld-Thomson a lăsat broșa surorii sale, scriitoarea Winifred Hope Thomson, care a transmis-o reginei mamă. Regina Mamă a prezentat modelul la nenumărate ocazii, inclusiv la cea de-a 100-a aniversare a sa, în august 2000.
Regina a ales-o apoi pentru nunta celei mai mari nepoate a ei, Zara Phillips, cu Mike Tindall, în 2011. La rândul său, Camilla a purtat-o pentru un angajament în timpul vizitei sale în Kenya cu Regele Charles, anul trecut.
Tiara Fetelor din Marea Britanie și Irlanda, cunoscută ca și tiara bunicii
Camilla i-a adus un omagiu regretatei regine, purtând tiara Fetelor Marii Britanii și Irlandei pentru o recepție și o cină în octombrie 2023. Tiara rafinată datează din 1893, când a fost dăruită lui Mary de Teck, cu ocazia căsătoriei acesteia cu Prințul George, Duce de York, ulterior Regele George al V-lea. Piesa poartă numele comitetului de femei tinere care a strâns bani pentru crearea ei printr-o subscripție.
Acesta prezintă motive de feston și flori de lis, alcătuite din diamante montate în argint și aur. Inițial, acesta încorpora, de asemenea, 14 perle. Piesa poate fi purtată ca diademă, coroniță sau colier. Regina Maria a purtat tiara la multe ocazii notabile, inclusiv la încoronarea socrului său, regele Edward al VII-lea, în 1902. Se pare că Elisabeta se referea la diademă ca la „tiara bunicii”, iar aceasta a devenit un element central al garderobei sale, atât ca prințesă, cât și ca regină.
Tiara Cartier Halo
Tiara strălucitoare Cartier Halo a fost „ceva împrumutat” pentru Kate Middleton la nunta sa cu prințul William în 2011. Regina Elisabeta a primit această piesă, care cuprinde 739 de diamante tăiate strălucitor și 149 de diamante baghetă, drept cadou de la mama sa cu ocazia celei de-a 18-a aniversări a sa, în 1944.
Datând din 1936, George al VI-lea i-a comandat lui Cartier să creeze tiara folosind diamante și platină pe care le cumpărase pentru soția sa cu trei săptămâni înainte ca el să devină regele George al VI-lea și ea să devină regina Elisabeta I (viitoarea regină mamă). Fiica sa nu a purtat niciodată tiara în public, dar probabil că aceasta a avut o semnificație personală profundă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook