După ce frigienii, grecii și romanii antici s-au bucurat de apele bogate în minerale ale piscinei Cleopatrei, locul a intrat în istorie și rămâne o atracție turistică populară în Turcia zilelor noastre.
Locul unde se află piscina Cleopatrei ar fi fost colonizat de pirgi în jurul primei jumătăți a secolului al VII-lea î.Hr.
În secolul al XIII-lea, orașul antic a fost abandonat, iar splendidele sale ruine au rămas în mare parte necunoscute până la începerea săpăturilor în secolul al XIX-lea. În zilele noastre, la fel ca în Antichitate, izvoarele termale au rămas punct de atracție pentru mii de vizitatori care doresc să se relaxeze.
Potrivit istoriei, locul unde se află piscina Cleopatrei și izvoarele termale din împrejurimi par să fi fost colonizate de pirgi în jurul primei jumătăți a secolului al VII-lea î.Hr., când au construit un templu pentru zeița Cybele. Datorită degajării de gaze toxice dintr-un izvor fierbinte din interiorul unei peșteri, este posibil ca grecii să fi asociat situl cu zeul Hades și cu lumea subterană.
„Apa șampaniei”
Interesant este că temperatura apei din piscină, numită și „apa șampaniei”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO rămâne constantă în jur de 36 de grade Celsius pe tot parcursul anului și are proprietăți terapeutice vindecătoare.
Se crede că însăși Cleopatra ar fi înotat în aceste ape când regiunea era administrată de Marc Antoniu, ca parte a celui de-al Doilea Triumvirat. Antoniu chiar i-ar fi dăruit Cleopatrei faimoasa piscină. De-a lungul anilor, la piscina Cleopatrei au fost turnate mai multe filme și producții cinematografice care au surprins frumusețea sa unică.
Cine a fost Cleopatra
Ultima regină ptolemeică a Egiptului, Cleopatra, a fost ultimul membru al familiei care a condus Egiptul înainte ca acesta să fie anexat de romani. La venirea sa la putere, Cleopatra s-a aflat într-o poziție politică precară.
Relațiile dintre Cleopatra și fratele și co-guvernatorul ei, Ptolemeu al XIII-lea, s-au deteriorat atât de grav încât între cei doi a izbucnit un război civil. Generalul roman Iulius Cezar a fost atras în conflict și, în cele din urmă, a trecut de partea Cleopatrei, iar cei doi au avut o aventură.
În 47 î.Hr., Ptolemeu al XIII-lea a fost înfrânt și ucis în Bătălia de pe Nil, iar poziția Cleopatrei în Egipt a fost asigurată. Cleopatra a avut un copil cu Cezar, pe nume Caesarion, care s-a născut în același an al Bătăliei de pe Nil. Acesta a devenit ultimul faraon ptolemeic al Egiptului, în calitate de co-guvernator cu mama sa.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Misterul care îi chinuie pe români de peste 500 de ani. S-a înfiripat pe o legendă străveche
- Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai fucționa din 2025. Lista completă
- Horoscop 16 decembrie. Zi norocoasă pentru patru zodii. Se lasă cu bani și cadouri!
- Cu cât vor creşte pensiile de la 1 ianuarie. Vocea autorităților
- Se înlocuiesc permisele auto. Cum vor circula șoferii. Decizie la Guvern
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Spionul german recrutat de sovietici și ajuns șeful contraspionajului RFG împotriva URSS
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
- Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun - mâncăruri autentice...
- Replici de agățat - Ghid complet pentru conversații de succes