Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea soldatului care a căzut de la 4,5 km și a supraviețuit

Povestea soldatului care a căzut de la 4,5 km și a supraviețuit
Un soldat britanic a înșelat moartea după ce a distrus un acoperiș și a aterizat direct în bucătăria cuiva. Asta, după ce parașuta sa nu a reușit să se deschidă complet în timpul unui antrenament al Forțelor Speciale.

Soldatul sărise dintr-un avion de la mai mult de 4500 de metri în cadrul unui exercitiu cunoscut sub numele de „Halo” – pe care trupele speciale ale SAS și SBS îl folosesc pentru inserții sub acoperire pe teritoriul ostil. El a scăpat de sub control parașuta când, se pare, ceva nu a funcționat la parametrii normali. Locuitorii au sunat la 911 după ce l-au văzut căzând prin acoperișul casei.

În timpul impactului, soldatul  a perforat acoperișul unui bungalou de la periferia orașului Atascadero, statul California. Soldatul – care purta uniforma Forțelor Speciale ale armatei din Marea Britanie – a căzut prin mansardă și printr-un tavan interior și a aterizat într-o bucătărie de la parter, scrie The Sun.

Poliția a declarat că locuitorii bungalow-ului nu se aflau acasă când s-a petrecut incidentul, marți la ora locală 15,15. Imaginile surprinse, îl arătau pe soldat întins pe spate, înconjurat de resturi și praf de cărămidă în bucătărie.

A aterizat perfect conștient de la 4 kilometri și jumătate

Era încă atașat de hamul său și parașuta era așezată în exterior pe acoperișul clădirii, când au ajuns oamenii legii. Poliția a declarat: „Parașutistul a fost conștient, dar acuza dureri mari și nu prezenta răni grave vizibile”.Fotografiile arătau că avea doar gleznele însângerate. Poliția a spus că toți ceilalți soldați care participă la exercițiul de antrenament „au aterizat în siguranță pe terenul de aterizare desemnat”.

„E uimitor că parașutistul a avut doar răni superficiale. Și ne bucurăm că nicio altă persoană nu a avut de suferit”, a adăugat poliția. Jomathan Shiroma, purtător de cuvânt al Camp Roberts, o bază a Gărzii naționale din California, situată la aproximativ 50 de kilometrii nord de locul incidentului, a confirmat că soldatul era britanic.

Sursa foto: Twitter, Pixabay

Loredana Groza nu-și mai încape în piele de bucurie. Dezvăluirile momentului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre