Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea tulburătoare a ultimilor prizonieri din Turnul Londrei. Fantomele gangsterilor încă bântuie locul

Povestea tulburătoare a ultimilor prizonieri din Turnul Londrei. Fantomele gangsterilor încă bântuie locul
Adesea numit cea mai bântuită atracție turistică din Anglia, Turnul Londrei se mândrește cu o istorie lungă și sângeroasă. Funcționând, printre altele, ca închisoare, Turnul a fost capătul de linie pentru infractorii din Londra timp de aproape 1000 de ani. Cine au fost ultimii prizonieri.

Sute de oameni au fost închiși, torturați și executați în incinta Turnului Londrei, ceea ce a dus la legende conform cărora acesta este bântuit în prezent de fantomele celor condamnați. Cine au fost ultimii prizonieri.

Cei mai cunoscuți gangsteri din Londra între 1950-1960

Ronnie și Reggie Kray, născuți la 23 octombrie 1933 în Hoxton, estul Londrei, au devenit faimoși ca „cei mai cunoscuți gangsteri din Londra” în anii 1950 și 1960. Imperiul lor criminal a inclus implicarea în jafuri armate, incendieri, agresiuni și două crime de mare amploare la care au asistat și alte persoane.

În ciuda activităților lor criminale, au administrat și un club de noapte de succes în West End, unde au distrat celebrități precum Frank Sinatra, Judy Garland, George Raft, Barbara Windsor și Diana Dors.

Bunicul lor a fost boxer

Gemenii, de origine irlandeză și rromă, s-au mutat de la Hoxton la Vallance Road în Bethnal Green la o vârstă fragedă. Încurajați de bunicul lor, Jimmy Lee, un fost boxer, s-au apucat și ei de acest sport, obținând unele succese în boxul amator.

Cariera lor de boxeri a fost însă întreruptă din cauza cazierului lor judiciar și a implicării tot mai intense în activități ilegale. În 1952, ambii frați au fost înrolați în serviciul național în Royal Fusiliers. Carierele lor militare au fost de scurtă durată, marcate de insubordonare și violență.

Închiși în Turnul Londrei

Ultimii prizonieri din Turnul Londrei

Au încercat să renunțe la îndatoririle lor la scurt timp după înrolare, ceea ce a dus la o altercație gravă cu un caporal. Ulterior, au fost închiși în Turnul Londrei, fiind ultimii prizonieri deținuți acolo, înainte de a fi transferați într-o închisoare militară din Somerset.

Au fost judecați de Curtea Marțială, găsiți vinovați și condamnați la închisoare în Canterbury. Incidentul a dus la lăsarea lor la vatră din armată, ceea ce a consolidat și mai mult drumul lor către activități criminale cu normă întreagă.

Închisoare pe viață

După eliberare, familia Krays s-a aventurat în crima organizată, achiziționând un vechi club de snooker în Mile End. De acolo, au fost implicați în jafuri armate orchestrate împreună cu un gangster din Liverpool.

Profiturile lor criminale le-au permis să achiziționeze alte cluburi și proprietăți în întreaga Londră. În martie 1969, gemenii Kray au fost găsiți vinovați de crimă și condamnați la închisoare pe viață. Judecătorul Melford Stevenson, care a prezidat procesul, a făcut celebra remarcă:

„Din punctul meu de vedere, societatea a câștigat o pauză de la activitățile voastre”. Ronnie a trecut la cele veșnice în urma unui infarct, în anul 1995, iar Reggie s-a stins în somn în 2000, după ce fusese eliberat din închisoare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre