Familia prizonierului a crezut că a murit în războiul civil din țară, dar a fost găsit în viață în casa vecinului său. A fost ținut captiv într-o gaură în pământ, într-un țarc de oi, sub grămezi de fân.
Era ascuns în casa vecinului, la doar 200 de metri de familie
Numit Omar Bin Omran (sau Imran), se presupune că este unul dintre cei nouă copii ai familiei și se crede că a dispărut în orașul Djelfa din Algeria în urmă cu 27 de ani. Familia sa a presupus că a fost ucis în timpul Războiului civil dintre guvernul națiunii nord-africane și diverse grupuri de rebeli islamiști care a făcut ravagii timp de 10 ani în anii 1990 și la începutul anilor 2000.
Nimeni nu s-ar fi gândit că acesta era ascuns chiar în casa vecinului său, la mai puțin de 200 de metri de cea a propriei familii. Omar, în vârstă de 45 de ani a fost salvat pe 12 mai, iar un bărbat de 61 ani, posibilul răpitor, se află acum în custodia poliției.
Găsit într-un țarc de oi
Pe rețelele de socializare și pe posturile de televiziune algeriene au fost difuzate imagini cu momentul în care acesta a fost găsit în ceea ce părea a fi o gaură în pământ, descrisă de autorități ca fiind un țarc pentru oi, în interiorul casei presupusului său răpitor. Videoclipul neclar arată torțe care luminează într-o groapă înconjurată de fân, în timp ce Omar privește speriat, echipa de căutare care îl înconjoară.
Un reportaj din ziarul algerian El Khabar sugerează că un câine, posibil cel al familie, s-a furișat după el în apropierea locului unde era ținut, după ce i-a recunoscut mirosul. În raport se afirmă că răpitorul ar fi otrăvit câinele pentru a îndepărta familia. Omar a fost căutat în 1998, după ce a dispărut în timp ce se îndrepta spre o școală profesională.
Fratele răpitorului și-a exprimat nemulțumirea pe rețelele de socializare din cauza unei dispute legate de moștenire
Familia lui Omar ar fi început din căutările după ce fratele răpitorului și-a exprimat nemulțumirile pe rețelele de socializare, se pare din cauza unei dispute legate de moștenire. Când l-au găsit, presupusul său răpitor a încercat să fugă înainte de a fi imobilizat și apoi arestat.
Din nefericire, mama lui Omar a murit în 2013 fără să știe vreodată adevărul despre ce s-a întâmplat cu fiul ei. Rapoartele sugerează că Omar a fost informat de moartea mamei sale în timp ce se afla în captivitate. „Slavă Domnului că vărul meu a fost găsit. Bin Imran Omar este sănătos după 26 de ani de dispariție. Așteptăm detalii despre caz și investigații”, a declarat o rudă pe contul de Facebook.
Omar va primi îngrijire de la psihologi
Procurorii publici din Djelfa, un oraș de munte cu aproximativ 500.000 de locuitori, situat la aproximativ 140 de mile sud de capitala de coastă Alger, au declarat că Omar va primi îngrijire psihologică după ce a fost salvat. De asemenea, autoritățile au promis că acestuia i se va face dreptate.
„Procuratura generală din Djelfa informează publicul că la 12 mai, la ora locală 20.00, a găsit victima Omar B, în vârstă de 45 de ani, în cazul vecinului său, B.A., în vârstă de 61 de ani”, s-a precizat într-un comunicat. Răpitorul se crede că lucra ca funcționar public și locuia singur, dar presa algeriană a sugerat că a fost văzut în mod regulat cumpărând suficientă mâncare pentru două persoane.
Omar spune că asupra lui a fost aruncată o vrajă
Presa algeriană a relatat că Omar a declarat că nu a putut să ceară ajutor din cauza unei vrăji pe care presupusul răpitor a aruncat-o asupra sa. Deși s-a sugerat că starea sa psihologică diminuată ar fi putut fi de vină. cazul s-ar putea număra printre cele mai vechi cazuri de răpire din lume.
Jaycee Dugard, în vârstă de 11 ani, a fost răpită în Meyers, California, în 1991 și a rămas dispărută timp de peste 18 ani după ce a fost capturată de Phillip și Nancy Garrido. Cazul descoperirii lui Omar, la aproape trei decenii de la presupusa sa răpire, ar putea însemna că este unul dintre cei mai longevivi prizonieri din lume.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook