Văduva June Smith, în vârstă de 74 de ani, a primit cheile unui conac uriaș case cu trei etaje, cu vedere la estuarul Fowey, în luna mai, după ce a participat la loteria Omaze. Proprietatea, evaluată la nu mai puțin de 4,5 milioane de lire sterline, a fost considerată cel mai mare premiu oferit vreodată în cadrul unei extrageri în Marea Britanie și a fost oferită fără ipotecă, toate taxele de timbru și taxele legale fiind acoperite. Dar, în ciuda promisiunii făcute la momentul respectiv de a o „păstra cu siguranță pentru o vreme” și de a profita de studioul de yoga încorporat, conacul a fost pus acum la vânzare.
Văduva Smith a declarat pentru Daily Mail că dorește să vândă casa pentru ca banii să îi ajute pe copiii și nepoții ei „în următorul capitol din viața lor”. Decizia a luat-o după ce întreaga familie s-a bucurat împreună de o vacanță de vară „magică” în conacul cu vedere la mare.
Văduva și-a dus familia în vacanță în conacul câștigat
„Câștigarea acestei case a fost o experiență incredibilă, încă nu-mi vine să cred că toate acestea mi s-au întâmplat, totul este încă atât de ireal, a spus ea. Am vrut să mă bucur de cel puțin o vacanță în familie aici înainte de a o pune pe piață. Am venit cu toții și am stat împreună și ne place absolut mult casa și Cornwall – iar cei șase nepoți ai mei au profitat din plin de ea.
Casa este pur și simplu minunată și a fost o vacanță magică pe care ne-o vom aminti pentru totdeauna.Știam că dacă voi câștiga această casă va fi o schimbare de viață pentru toată familia mea și de aceea am decis să vând acum, deoarece vreau să folosesc banii pentru a-mi ajuta copiii și nepoții în următorul capitol din viața lor”.
„Banii fac o diferență uriașă pentru noi toți”
Agenția imobiliară care listează conacul îl descrie ca fiind „o casă impresionantă, de ultimă generație, situată pe malul apei, care domină o poziție ridicată deasupra estuarului Fowey, cu vederi panoramice neîntrerupte”. Evaluat la 4,5 milioane de lire sterline, conacul poate fi achiziționat și în rate. O ipotecă întinsă pe 25 de ani presupune rambursări lunare de peste 26.000 de lire sterline.
Vânzarea casei câștigate de văduva Smith nu este prima dată când un câștigător al unei extrageri de premii ia o astfel de decizie. Primul câștigător la loteria Omaze din Marea Britanie, polițistul Ian Garrick, din Mablethorpe, Lincs, nu a ezitat când a aflat că a câștigat o casă de peste 1 milion de lire sterline în Cheadle Hulme, Cheshire, în noiembrie 2020.
„Am vândut-o cât de repede am putut, a declarat el pentru MailOnline la începutul acestui an. Nu am vrut să mă mut în cealaltă parte a țării și să-mi părăsesc prietenii și familia, dar mi-a schimbat viața, deoarece mi-a permis să mă pensionez anticipat din poliție și să pun bazele solide pentru securitatea financiară pentru mine și pentru fiii mei”. Soția lui Ian, Julie, murise de cancer cu cinci ani mai devreme, iar el a spus că acest cadou de peste 1 milion de lire sterline i-a dat lui și fiilor săi James, 32 de ani, Callum 24 de ani și Nathan 21 de ani, un impuls după ani de zile „în incertitudine”.
În aprilie anul trecut, Catherine Carwardine, 60 de ani, din Wolverhampton, angajată a NHS, a câștigat o casă cu șase dormitoare în valoare de 3 milioane de lire sterline, cu vedere la lacul Windermere. Ea a dezvăluit la începutul acestui an că închiriază proprietatea. Între timp, în august anul trecut, managerul de operațiuni Uttam Parmar, în vârstă de 58 de ani, din Leicestershire, a câștigat o casă cu patru dormitoare în Cornish, cu vedere panoramică la estuarul Camel.
El și soția sa Raki, 53 de ani, au scos inițial casa la vânzare pentru 4 milioane de lire sterline, dar apoi au decis să o păstreze ca locuință de vacanță.
Ce a făcut June Smith când a aflat că e câștigătoarea
June Smith a avut lacrimi de bucurie după ce a câștigat proprietatea, când a dezvăluit că ultima dată când a stat în Cornwall a fost într-o rulotă, într-o vacanță alături de regretatul ei soț, Ron, care ar fi adorat acest loc. Ron, cu care a fost căsătorită timp de 43 de ani, a murit anul trecut în urma unui atac de cord la vârsta de 74 de ani. În ultimii 17 ani, familia Smith a locuit într-o casă cu două dormitoare din Essex. Înainte de pensionare, câștigătoarea a lucrat ca contabilă, înainte de a avea copii, în timp ce Ron a lucrat ca designer ambiental.
June Smith, care are trei copii și șase nepoți, a declarat la momentul respectiv că Ron ar fi „iubit absolut la nebunie designul acestei case” și că „privește din cer cu un zâmbet aprobator”.
După ce a câștigat tragerea la sorți, doamna Smith a avut libertatea de a locui în casă, de a o închiria sau de a o vinde, agenții imobiliari locali estimând că ar putea obține între 5.000 și 7.000 de lire sterline pe lună din închirieri pe termen lung și până la 14.000 de lire sterline pe săptămână pentru vacanțele din sezonul de vârf.
„Oameni ca mine nu câștigă astfel de lucruri. Mă instalasem pentru o seară obișnuită de vineri în fața televizorului – apoi, următorul lucru pe care l-am știut a fost că am câștigat o vilă. Nu mi-a venit să cred. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi sun copiii, iar al doilea a fost să deschid o sticlă de vin roșu! Soțul meu, Ron, a murit anul trecut, dar sunt sigură că a jucat un rol în această victorie – a câștigat-o pentru noi toți. Ron a vrut întotdeauna ca noi, ca familie, să fim siguri din punct de vedere financiar – iar această casă ne oferă această siguranță.
Și-a petrecut viața lucrând cu arhitectura, i-ar fi plăcut la nebunie această casă – este o operă de artă. Obișnuiam să venim în Cornwall pentru vacanțe de familie și să stăm într-o rulotă, dar acum deținem o vilă de 4,5 milioane de lire sterline – este pur și simplu incredibil. Casa este cu adevărat uimitoare, iar priveliștile sunt pur și simplu uluitoare, nici măcar ploaia nu a putut să ne stingă moralul când am venit aici pentru prima dată, a fost dragoste la prima vedere. Are propriul studio de yoga, așa că poate o să mă apuc de asta, deși fiul meu spune că ar fi și un bar grozav.
Am șase nepoți minunați și acum am suficient spațiu pentru ca toți să vină și să stea – vom avea cea mai frumoasă vacanță de vară. După ce am petrecut ceva timp în casă, cu siguranță o voi păstra pentru o vreme, indiferent ce voi decide să fac pe termen lung, este un câștig care va schimba viața familiei noastre”, spunea fericita câștigătoare după ce a aflat că s-a ales cu marele premiu al loteriei Omaze.
Cum arată conacul de 4,5 milioane de lire sterline
Casa oferă priveliști spectaculoase de-a lungul estuarului, precum și arhitectura orașului Fowey din apropiere și a zonei rurale din Cornwall din împrejurimi. Conacul, care vine cu mobilierul inclus, a fost proiectat de arhitecții Harrison Sutton din West Country. Are un hol de intrare luminos și aerisit, cu un birou de acasă adiacent, care oferă vedere panoramică la estuar cu ferestre din podea până în tavan pe două laturi ale camerei.
Camera de zi principală are un foc de lemne pe două fețe, cu o sală de cinema și o cameră confortabilă, completată cu un televizor cu diagonala de 85 de inci pe cealaltă parte, care duce la un patio orientat spre vest. O bucătărie și o cameră pentru micul dejun au o insulă centrală și uși glisante cu geamuri pe două laturi care duc la un balcon în consolă. Pe lângă unitățile Smallbone și electrocasnicele Sub-Zero, există două mașini de spălat vase, un robinet de apă caldă și un aragaz Wolf cu un aragaz Teppanyaki și o plită.
O cămară de alimente secundară se află pe cealaltă parte a holului, lângă sala de mese. O scară în consolă duce la primul etaj, unde un palier mare și deschis duce la dormitorul principal, care are pereți vitrați pe două laturi. În plus față de o zonă de dressing, există o baie privată cu duș de acces. Un dormitor la parter cu baie proprie este accesat din camera de zi. Dormitorul are, de asemenea, acces la balconul din fața salonului.
O scară secundară duce din camera de zi la un dormitor de oaspeți cu baie proprie și acces la un balcon comun. Într-o parte a grădinii se află un studio de yoga, iar la capătul celălalt există o zonă de relaxare cu vedere la estuar.
Sursa foto: Daily Mail
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook