Simona Ionescu / Redactor Șef

Prima actriță care a mimat orgasmul, autoarea unei invenții revoluționare. Era pasionată de tehnologie

Prima actriță care a mimat orgasmul, autoarea unei invenții revoluționare. Era pasionată de tehnologie
Prima actriță care a apărut goală într-un film și care a mimat orgasmul este autoarea unei invenții care a schimbat lumea. Puțină lume știe că Hedy Lamarr a patentat ”sistemul secret de comunicații”.

Hedy Lamarr, o actriță de origine austriacă a rămas în istoria cinematografiei drept actrița care a bifat două premiere în 1933, în filmul cehoslovac Ecstasy.

Ea este prima actriță care a apărut goală într-o producție comercială și a jucat prima scenă de sex de pe marile ecrane

Deși a devenit faimoasă pentru căsătoriile, scandalurile mondene Hedy Lamarr a lăsat lumii o descoperire importantă în tehnologie. Este vorba despre o invenție uriașă care a ajutat la dezvoltarea telefoniei mobile și de internet ”fără fir” de astăzi. În 1942, Hedy Lamarr a patentat ”sistemul secret de comunicații”, împreună cu muzicianul George Antheil. Acesta permitea manipularea frecvențelor radio bazându-se pe saltul în frecvență. Descoperirea a fost folosită în cel de-al Doilea Război Mondial pentru a evita detectarea ori manipularea torpilelor de către adversari.

Lamarr și Antheil au cedat invenția, fără nicio pretenție pecuniară, Forțelor Navale ale Statelor Unite, care a început s-o folosească în anii 1960.

Câteva decenii mai târziu, principiul care a stat la baza invenției, saltul în frecvență, a contribuit la progresul incredibil din tehnologia comunicațiilor wireless.

Șase mariaje și scandaluri cât cuprinde

În filmul care a făcut-o celebră în anul 1933, cu camera fixată pe chipul ei, Lamarr mimează ceea ce a rămas în istoria cinematografiei drept primul orgasm dintr-o producție care nu se încadra în categoria filmelor pentru adulți.

Existența ei a fost una zbuciumată, actrița fiind implicată în scandaluri răsunătoare. Cea de-a treia căsătorie a fost în atenția publicului pentru că soțul său, unul dintre cei mai bogați bărbați din Austria, era incredibil de gelos și de posesiv. A reușit să scape de el deghizându-se în propria servitoare și fugind din țară.

Deși pare neverosimil între frumoasa actriță, protagonista a nu mai puțin de șase mariaje, arestată de două ori pentru că a furat din magazine și lumea modernă așa cum o cunoaștem astăzi, dependentă de telefoanele mobile și Wi-Fi, există o strânsă legătură.

Hedy Lamarr care a murit în 2000, la vârsta de 86 de ani, din cauza unor probleme cardiace, a devenit cunoscută pentru celebru ei orgasm filmat, nu pentru invenția fabuloasă. A avut trei copii, din care unul înfiat.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre