Simona Ionescu / Redactor Șef

Prima poveste de dragoste din istorie, descoperită după 6.000 de ani. Iubiții, găsiți îmbrățișați

Prima poveste de dragoste din istorie, descoperită după 6.000 de ani. Iubiții, găsiți îmbrățișați
Iubiții din Valdaro au stat îmbrățișați, ochi în ochi, timp de 6000 de ani. Cei doi au fost descoperiți în 2007, iar presa i-a comparat cu Romeo și Julieta. Descoperirea a fost făcută lângă Mantua, Italia, lângă Verona, de unde provine povestea celor doi adolescenți îndrăgostiți ai lui Willian Shakespeare.

Una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din istorie. Se întâmpla cu aproape 6000 de ani înainte ca celebrul William Shakespeare să scrie tragedia ”Romeo și Julieta”. Arheologii care i-au descoperit au fost încântați de această scenă de tandrețe: doi tineri, îmbrățișați, care au murit privindu-se în ochi. Descoperirea a fost făcută în 2007, chiar înainte de Sfântul Valentin, Ziua îndrăgostiților.

Cei doi au fost descoperiți în anul 2007, într-un mormânt neolitic din satul Valdaro din Mantua, Italia

Prima poveste de dragoste din istorie

Iubiții din Valdaro, un cuplu a căror dragoste și iubire a trecut de negura timpului. Au stat într-o permanentă îmbrățișare pentru mai bine de 6000 de ani. Cei doi au fost descoperiți în anul 2007, într-un mormânt neolitic din satul Valdaro din Mantua, Italia.

Au rămas îmbrățișați etern, ascunși de ochii curioși. Totuși, „Iubiții de Valdaro” au devenit faimoși în urmă cu doar 14 ani. Rămășițele lor îngropate au fost descoperite lângă Mantua, în nordul Lombardiei.

O echipă de arheologi condusă de Elena Maria Menotti a descoperit o înmormântare dublă, ceva unic. Un tânăr și o fată de cel mult 20 de ani, care se aflau unul față de celălalt înainte de moarte. Brațele lor erau împletite într-o îmbrățișare.

Iubiții din Valdaro aveau în jur de 20 de ani

Romeo și Julieta ai lui William Shakespeare s-au sinucis pentru că familiile lor nu erau de acord cu această relație.

„Nu am găsit niciodată rămășițele unui bărbat și a unei femei îmbrățișate, aceasta este o descoperire cu adevărat unică.

Am întâlnit multe femei îmbrățișând copii, dar nu am văzut astfel de cupluri, mai ales în îmbrățișări. Se îmbrățișează cu adevărat. Este posibil ca bărbatul să fi murit mai întâi, iar femeia să fi fost ucisă mai târziu pentru a-și însoți sufletul în viața de apoi.

Analiza inițială a scheletelor arată că sunt tineri, deoarece dinții lor sunt încă în stare bună. Brațele și picioarele lor sunt împletite, se îmbrățișează cu adevărat”, a spus Elena Maria Menotti, conducătoarea cercetării.

După examinarea inițială, experții au reușit să stabilească faptul că bărbatul și femeia aveau și o statură extrem de scurtă, o înălțime de 158 cm.

Nu s-au găsit dovezi ale unei așezări neolitice în Valdaro, dar în antichitate zona era ideală pentru vânătoare, pescuit și agricultură.

„Iubiții de Valdaro” au devenit faimoși în urmă cu doar 14 ani

Primii iubiți din istorie nu s-au sinucis

Este fascinant faptul că trupurile au fost poziționate astfel după moartea lor. Cuplul a fost găsit într-o necropolă, așa că nu și-au dat suflarea într-o astfel de poziție din întâmplare. Modalitatea de a aranja astfel trupurile a fost făcută cu scopul de a portretiza iubirea lor într-un mod unic, chiar și după moarte.

O prima examinare a scheletelor celor doi a relevat că bărbatul avea o săgeată în coloana vertebrală, în timp ce femeia avea un vârf de săgeată în coaste. Este posibil ca bărbatul să fi fost rănit, iar femeia să decidă să moară alături de el, pentru o veșnicie împreună.

Cei doi nu vor fi separați, ci păstrați intacți. Blocul de pământ în care s-au odihnit a fost ridicat din pământ cu centuri mari și trimis la un laborator arheologic de la Muzeul Civic din Como.

La laborator, rămășițele au fost supuse mai multor forme de analiză: testarea ADN-ului, o scanare laser 3D și raze X.

Iubiții din Valdaro pot fi văzuți de turiști din 2014, la Muzeul Național de Arheologie din Mantua, Italia. Sursa: archive.archaeology.org


Crima secolului XX. Doi studenți bogați au răpit și ucis un băiat de 14 ani

Povestea lui Venus de la Piatra Neamț. „Sora” celebrei statui din Willendorf  e unică în lume

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre