Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințesa „Pushy” deține un record rar pentru familia regală britanică. Lumea se minunează la fiecare apariție a ei în public

Prințesa „Pushy” deține un record rar pentru familia regală britanică. Lumea se minunează la fiecare apariție a ei în public
Catalogată drept o femeie cu mult bun simț, e cunoscută ca și „prințesa Pushy” și reușește să ducă la bun sfârșit toate îndatoririle regale, dar pe banii proprii. Mai mult, ea e și una dintre cele mai înalte femei din familia regală, poate chiar cea mai înaltă de până acum.

Baroneasa austriacă de 1,80 m, ale cărei aere și grații au determinat-o pe regina Elisabeta să glumească: „este un pic prea mare pentru noi”, a trăit o mare rușine. Soția prințului Michael de Kent nu a știut niciodată că tatăl ei a fost nazist.

După ce s-a căsătorit cu vărul primar al reginei, în 1978, prințesa a declarat într-un interviu acordat unei reviste americane de modă că se mândrește cu mai mult sânge regal decât orice alt membru al familiei regale care s-a căsătorit în familie de la prințul Philip încoace. „Este doar un lucru genealogic, un fapt de viață”, a declarat aceasta, născută baroneasă Marie-Christine von Reibnitz.

Prințul și prințesa, în cele mai frumoase momente

Pretinde că descinde din Catherine de Medici și din amanta regelui Henric al II-lea

Soția prințului Michael de Kent pretinde că descinde atât din Catherine de Medici, soția regelui Henric al II-lea al Franței, cât și din amanta acestuia, Diane de Poitiers. Regina Elisabeta a descris-o în glumă ca fiind „un pic prea mare pentru noi”. Dar viața ei a fost o cursă plină cu obstacole și controverse.

Tatăl său a fost 11 ani alături de Hitler

Prințesa s-a născut pe proprietatea bunicii sale, Prințesa Hedwig von Windisch-Graetz’s, în apropiere de Carlsbad, în Boemia, care a făcut parte din punct de vedere istoric din Imperiul Austriac. Părinții ei au fost baronul Gunther von Reibnitz și soția acestuia, Marianne. În 2014 s-a aflat că tatăl ei aristocrat a fost membru al partidului nazist până când a fost dat afară, în 1944. El a servit în SS timp de 11 ani, din 1933.

S-a alăturat SS cu trei ani înainte ca Hitler să devină cancelar

Istoricul Philip Hall a descoperit apartenența baronului la partidul nazist la Centrul de Documente din Berlin, unde dovezile au arătat că s-a alăturat SS cu trei ani înainte ca Hitler să devină cancelar. De asemenea, a găsit referiri la faptul că tatăl prințesei Michael a fost recomandat pentru o numire de către Herman Goering.

La una dintre cele mai frumoase nunți

Se crede că a luptat pe frontul polonez. Prințesa Michael a declarat că nu a știut despre trecutul SS al tatălui ei și se spune că a fost distrusă când a aflat.

„A fost o lovitură foarte mare pentru mine, pentru că întotdeauna l-am venerat”

„Ea a dezvoltat de fapt un ulcer și a pierdut în greutate, fiind cu adevărat îngrijorată de rușinea pe care a adus-o asupra familiei regale”, a declarat expertul regal Phil Dampier. Într-un interviu, aceasta a vorbit cât de devastată poate fi: „A fost o lovitură foarte mare pentru mine, pentru că întotdeauna l-am venerat mai degrabă ca pe un erou.

Care va fi percepția publică despre mine, nu știu. Nu eram în viață când s-au întâmplat toate astea. Așa că sper că mă vor judeca în funcție de propria mea prestație, dar voi duce acest lucru. Dar da, este o rușine profundă pentru mine”.

Sacrificiul mamei

Împreună cu fratele ei mai mare și părinții ei, tânăra prințesă a fost nevoită să fugă în Bavaria ocupată de americani în 1945, în timp ce armata sovietică se apropia. După ce părinții ei au divorțat în 1946, s-a mutat în Australia împreună cu mama și fratele ei, urmând cursurile unei școli catolice din Sydney, în timp ce femeia care i-a dat viață a înființat un salon de înfrumusețare.

În cadrul unui documentar al Channel 5, Prințesa Michael de Kent: The Controversial Royal, biografa Anne Sebba a explicat situația familiei. „Nu erau mulți bani în acel moment și se zvonea că mama ei a trebuit să vândă o tiară pentru a cumpăra salonul din suburbiile de est ale Australiei”, a recunoscut aceasta.

Prințesa cea mai înaltă din familia regală

A renunțat la funcția de patron al Camerei de comerț ruso-britanice

În 2012, a ieșit la iveală faptul că oligarhul Boris Berezovsky, aflat în exil, i-a oferit prințului Michael de Kent un stipendiu de aproximativ 320.000 de lire sterline, plătit prin 56 de tranzacții separate din conturi offshore. După invazia Rusiei în Ucraina, legăturile prințului au fost analizate cu atenție iar acesta a restituit un premiu al Ordinului Prieteniei, una dintre cele mai înalte distincții ale Rusiei. De asemenea, el a renunțat la funcția de patron al Camerei de Comerț ruso-britanice.

Autoare a trei cărți de non-ficțiune

Prințesa are o afacere de design interior și și-a dezvoltat o carieră de scriitoare. Ea este autoarea a trei cărți de non-ficțiune și a unei trilogii de romane. Se spune că duce la bun sfârșit îndatoririe regale pe banii proprii, fiind plătită pentru aparții extrem de rar.

În 2002, cuplul, care a fost numit „Rent-a-Kents” pentru că părea să facă comerț cu titlurile lor, s-a confruntat cu un scandal când s-a descoperit că plăteau o chirie de doar 69 de lire sterline pe săptămână pentru apartamentul lor luxos cu cinci dormitoare de la Palatul Kensington.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre