Simona Ionescu / Redactor Șef

Profesorul care a călătorit în viitor. A povestit cu lux de amănunte

Profesorul care a călătorit în viitor. A povestit cu lux de amănunte
Filmele științifico-fantastice sunt pe placul multora dintre noi. Mașini care zboară, care fac mâncare, roboți, clădiri impresionante. Să știți că mult înainte de cărți și filme SF aceste imagini au fost redate cu lux de amănunte un bărbat trezit din comă, în anul 1922.

Desigur nu există dovezi că ar fi adevărat ce a povestit profesorul ieșit din comă după un an. Totuși, el le-a scris într-un jurnal în speranța că cineva în va lua în serios. El a scris că a trăit în viitor, până în anul 3906, când lumea era cu totul diferită de cea din 1922 când a ieșit el din comă.

Paul Amadeus Dienach, profesorul care a călătorit în viitor

Paul Amadeus Dienach, un profesor elvețian-austriac cu probleme de sănătate, a căzut în comă care a durat un an. Se întâmpla în anul 1921 când el avea 36 de ani. Când s-a trezit, el a susținut că a mers la anul 3096, unde a schimbat conștiința cu un bărbat pe nume Andrew Northman.

Evident, întreaga călătorie în timp și schimbarea conștiinței nu pot fi dovedite, dar Dienach a fost o persoană reală.  El a crezut pe deplin experiențele de călătorie de un an care au avut loc în timpul comei sale. Nimeni nu l-a crezut. Și-a scris experiențele într-un jurnal, peste 800 de pagini, și le-a dat-o unuia dintre studenții săi să o traducă. A murit la scurt timp după aceea, de tuberculoză, în 1924.

În cartea „Cronici din viitor: povestea uimitoare a lui Paul Amadeus Dienach”, autorul indică faptul că oamenii viitorului au înțeles pe deplin situația medicală a lui Dienach.

I-au spus lui Dienach câte lucruri au făcut ei ar putea în raport cu evenimentele istorice care au avut loc între secolele XXI și 39. Singurul lucru pe care nu i l-au spus a fost povestea exactă a secolului al XX-lea, în cazul în care conștiința lui Dienach s-a întors înapoi la corpul și epoca sa originală.

Au crezut că ar fi periculos să-l anunțe despre viitorul său imediat și viitorul erei sale, în cazul în care ar perturba sau altera calea istoriei și a vieții sale.

Ce i-au spus oamenii viitorului

Când Dienach se trezește din comă, se regăsește în 1922, dar cu o cantitate incredibilă de cunoștințe și informații despre care a aflat în timpul unui an în viitor. Știind că nu mai are mult timp, Dienach decide să scrie un jurnal, înregistrând orice și-ar putea aminti din experiența sa uimitoare. În mod curios, Paul Dienach nu a fost autor, poet sau scriitor profesionist. Mai degrabă, era un om obișnuit care ținea un jurnal. Nu avea speranțe că acesta să fie publicat.

Paul Amadeus Dienach a povestit cum a călătorit în viitor

Previziunile lui Paul Dienach pentru viitorul Umanității

Nu uitați că cele scrise de Paul Dienach datează din anul 1922.

  • 2000-2300 d.Hr. Omenirea încă se luptă cu problemele de suprapopulare, distrugerea ecologică a mediului, inegalitățile economice. Sistemul monetar greșit, lipsa unei nutriții adecvate pentru toți oamenii și războaiele locale minore.
  • În 2204 d.Hr. s-a încheiat o mare colonizare a planetei Marte, de 20 de milioane de oameni. Dar în 2265 d.Hr., o vastă distrugere naturală îi ucide pe toți. Niciodată Omenirea nu mai încearcă să colonizeze Marte.
  • 2309 d.Hr. Ca urmare a unor probleme acumulate și nerezolvate, un alt mare dezastru vine pe Pământ și este marele război mondial. O mare parte a civilizației, așa cum o știm, încetează să mai existe.
  • 2396 d.Hr. Această mare schimbare duce la înființarea finală a unui Parlament global pe Pământ al Uniunii Globale a Națiunilor sau Statelor. Dar acest Parlament Global, deși este ales prin vot de către națiuni, nu provine din politicieni sau oameni de afaceri. Ci din oameni de știință, tehnologi și personalități umanitare.

Banii, așa cum știm, nu mai există

Resursele planetare sunt redistribuite pentru a fi suficiente pentru fiecare persoană. Suprapopularea, clima, nutriția și problemele ecologice sunt rezolvate. Dar nu în întregime problema subtilă a tiraniei. Viața este ușoară, iar oamenii lucrează din ce în ce mai puțin în timpul vieții lor.

Anii încep să se numere din nou cu anul 1, 2396 (ca în timpul lui Isus Hristos). Cu toate acestea, guvernarea globală este o formă de totalitarism, iar guvernele naționale se opun direct sau indirect încă câteva secole. Oamenii sunt încă cu conștiința națională și nu au dezvoltat conștiința planetară. Abia după 2-5 secole în sfârșit, au făcut-o.

Deși nu există inegalități economice așa cum le-am cunoscut, există încă inegalități în ceea ce privește controlul nivelului de tehnologie și proprietăți. Această „eră ciudată a epocii întunecate” durează până în anul 3400 d.Hr.

O nouă Epocă de Aur

Un fenomen remarcabil se întâmplă în Umanitate. Oamenii unul după altul dobândesc brusc o nouă abilitate spirituală care ar putea fi numită hiper-viziune sau hiper-intuiție. Un acces direct la „marea Lumină spirituală” sau „Cunoașterea directă” cu puteri creative extrem de puternice și de claritate uimitoare.

3400-4000 d.Hr. O nouă „Epocă de Aur” pestru Omenire după aproape 1.000 de ani de „epocă întunecată”. Acum în guvernul global nu mai sunt oameni de știință și tehnocrați, ci „Creatorii universali”. Personalități care combină simultan calitățile și abilitățile de filosof, artist, om de știință, adept, mistic etc.

Totul în societate este gratuit, haine, casă, mâncare, transport etc. Nu există proprietate privată. Oamenii sunt interesați mai ales cu dezvoltarea lor emoțională, mentală și spirituală și auto-perfecționare.

Oamenii muncesc doar 2 ani în toată viața lor, între echivalentul a 17 și 19 ani. Populația pământului este mai mică de un miliard de oameni și există o mulțime de produse pentru un trai decent. Legile din societate sunt reduse radical, la foarte puține, deoarece intențiile negative sau criminale ale indivizilor din societate sunt aproape absente.

Jurnalele au fost publicate

Traduse și publicate după moartea sa, jurnalele lui Dienach povestesc despre o călătorie în viitor, în anul 3906. Într-o realitate umană care este foarte, foarte diferită de ceea ce ne putem imagina! Sursa: simplecapacity.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre