Simona Ionescu / Redactor Șef

Semnul care a prevestit despărțirea regelui Charles de Diana. Prințesa inimilor a vrut să anuleze nunta

Semnul care a prevestit despărțirea regelui Charles de Diana. Prințesa inimilor a vrut să anuleze nunta
După ani întregi de speculații cu privire la cea care urma să-i devină mireasă, Prințul Charles și-a anunțat logodna la 24 februarie 1981. Un semn a prevestit însă că cei doi se vor despărți.

Idila dintre prințesa Diana și Charles a fost văzută ca un basm, în ciuda unui moment stânjenitor din timpul interviului lor oficial, care a lăsat-o pe viitoarea sa mireasă devastată. A fost considerat un semn prevestitor al despărțirii celor doi.

La acea vreme, prințul Charles se întâlnea cu sora ei mai mare, Sarah, dar și-a amintit mai târziu: „Mă gândeam ce fată veselă, amuzantă și atrăgătoare de 16 ani era. Vreau să spun, foarte amuzantă, și săltăreață și plină de viață și de toate cele”. Abia în 1980 Charles a făcut pasul cel mare, la doi ani după ce a încheiat relația cu Sarah. În iulie 1980, Charles și Diana s-au întâlnit din nou în timpul unui weekend la casa familiei prietenului lor Philip de Pass din Sussex. În septembrie, Diana a fost văzută la Balmoral.

Charles a decis să se însoare cu Diana după doar câteva întâlniri

După doar câteva întâlniri, prințul Charles a cerut-o în căsătorie pe Diana, pe atunci în vârstă de 19 ani, în 1981, la o cină privată la Palatul Buckingham. Au reușit să păstreze secretul, dar la ora 11.00, pe 24 februarie, vestea a fost dezvăluită printr-o declarație a Lordului Cancelar. „Cu cea mai mare plăcere că regina și ducele de Edinburgh anunță logodna iubitului lor fiu, prințul de Wales, cu Lady Diana Spencer, fiica contelui Spencer și a onorabilei doamne Shand Kydd”, se arată în comunicat.

Charles, Diana și regina Elisabeta în 1981

„Asta m-a bulversat complet. M-a traumatizat”

În interviul de logodnă acordat de BBC la palat, Charles a declarat că este „încântat și sincer uimit” că Diana este pregătită să îl accepte. În timp ce Diana, care privea timid, și-a descris viitorul soț ca fiind „destul de uimitor”. Când au fost întrebați la ședința foto de la Palatul Buckingham dacă se iubesc, răspunsul Dianei a fost „desigur”. Iar al lui Charles unul de neuitat: „Orice înseamnă îndrăgostit”. În acel moment, Diana a râs oarecum stânjenită de comentariul strident, dar a fost ca un ghimpe în suflet.

Nu s-a știut ce s-a întâmplat până când ani mai târziu, ea i-a spus antrenorului ei de voce într-o înregistrare personală care a apărut în documentarul Diana: In Her Own Words: „M-am gândit, ce întrebare stupidă. Așa că am spus: „Da, bineînțeles că suntem”, iar Charles s-a întors și a spus: „Orice înseamnă dragoste. Și asta m-a bulversat complet. M-a traumatizat”.

Inelul Dianei a fost inspirat de broșa iconică pe care Prințul Albert a comandat-o pentru Regina Victoria pentru ziua nunții lor

În interviul acordat BBC, actualul rege Charles a explicat că Diana i-a acceptat imediat cererea în căsătorie și s-a mutat din apartamentul ei din Kensington pentru a locui în Clarence House până în ziua cea mare. Acea zi din februarie a fost prima dată când Diana, purtând un costum-fustă albastru cobalt de la Harrods, și-a arătat lumii inelul de logodnă.

Inelul de logodnă al prințesei Diana

Uimitoarea piesă de la Garrard era un safir albastru oval de 12 carate din Sri Lanka, înconjurat de o aureolă de diamante și montat în aur alb de 18 carate. Inelul nu a fost o piesă personalizată, dar a fost inspirat de broșa iconică pe care Prințul Albert a comandat-o pentru Regina Victoria pentru ziua nunții lor. Astăzi, inelul Dianei îi aparține prințesei Catherine, prințesa de Wales, după ce prințul William l-a folosit pentru a o cere în căsătorie în Kenya în 2010, la aproape 30 de ani de la logodna părinților săi.

Diana a aflat adevărul despre Camilla după logodnă

La 29 iulie 1981, la cinci luni după ce și-au anunțat logodna, Charles și Diana s-au căsătorit în Catedrala St Paul, în fața unei audiențe televizate la nivel mondial de un număr extraordinar de 750 de milioane de oameni. Anunțată ca fiind nunta secolului, în culise a fost o poveste foarte diferită. Potrivit biografului Penny Junor, în perioada premergătoare zilei, Diana a înțeles adevărata semnificație a Camilei.

„În loc să-i explice Dianei de la început cine era Camilla cu adevărat, o prezentase ca pe nimic altceva decât o prietenă. El a fost sincer după logodnă, recunoscând că regina Camilla fusese una dintre cele mai intime prietene ale sale. Dar a asigurat-o pe Diana că de acum înainte nu vor mai exista alte femei”, a scris ea în cartea sa The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair That Rocked The Crown.

Cuplul s-a întâlnit pentru prima dată la un weekend de filmare la casa Prințesei Diana, Althorp House, Northamptonshire, în noiembrie 1977

Diana a vrut să anuleze nunta cu două zile ca aceasta să aibă loc

Cu toate acestea, Diana s-a simțit atât de inconfortabil în legătură cu prezența Camillei în viața viitorului ei soț și cu viața la palat, pe care o considera sufocantă, încât a încercat să anuleze nunta cu două zile înainte ca aceasta să aibă loc. După cum a dezvăluit Andrew Morton în cartea sa bombă din 1992, „Diana – Adevărata ei poveste”, surorile ei, Lady Sarah McCorquodale și Jane, baroneasă Fellowes, au descurajat-o să fugă: „Fața ta este pe șervețelele de ceai, așa că e prea târziu să te lași acum”.

Au rămas căsătoriți oficial până în 1996, când s-a finalizat divorțul lor. Căsnicia lor a fost afectată de infidelitate de ambele părți, Diana spunând despre relația lui Charles cu Camilla în celebrul interviu Panorama din 1995: „Eram trei în această căsnicie, așa că era cam aglomerat”. În august 1997, la doar un an de la divorț, Diana a murit într-un accident de mașină la Paris.

Sursă foto: Daily mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre