Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry, după întâlnirea cu regele Charles. „Cetățenia americană este un gând care mi-a trecut prin minte”

Prințul Harry, după întâlnirea cu regele Charles. „Cetățenia americană este un gând care mi-a trecut prin minte”
Prințul Harry a vorbit pentru prima dată în public despre diagnosticul primit de tatăl său, regele Charles, după întâlnirea pe care a avut-o cu Suveranul.

Prințul Harry spune că este „recunoscător” că a putut „petrece orice timp” cu regele Charles după diagnosticul primit de la medici. Fiul Suveranului a lăsat să se înțeleagă că boala regelui va avea un „efect de reunificare” pentru familia regală. A adus în discuție totodată și posibilitatea de a deveni cetățean american.

„Sunt recunoscător pentru asta”

Prințul Harry a dat un interviu la emisiunea Good Morning America de la ABC despre călătoria la Londra fără Meghan. Ducele de Sussex speră să se vindece ruptura cu familia regală. „Îmi iubesc familia. Faptul că am putut să mă urc în avion și să mă duc să-l văd și să petrec ceva timp cu el, sunt recunoscător pentru asta”, i-a spus Harry lui Will Reeve, prezentatorul GMA.

„Rămâne între mine și el”

Will Reeve, fiul regretatului actor al lui Superman, Christopher Reeve, care a rămas paralizat în 1995, i-a spus lui Harry.  „Am descoperit, de asemenea, în viața mea, că un fel de boală în familie poate avea un efect galvanizator sau un fel de efect de reunificare pentru o familie. Este posibil acest lucru în acest caz?”.

„Absolut. Da, sunt sigur. În toate aceste familii, văd zi de zi, din nou, puterea unității familiale care se unește. Cred că orice boală, orice boală aduce familiile împreună”, a fost răspunsul prințului Harry. El a mai spus că a „luat în considerare” posibilitatea de a deveni cetățean american de când s-a mutat în California, dar a adăugat că perspectiva sa asupra sănătății tatălui său „rămâne între mine și el”.

„Misiunea continuă. Fiecare element al muncii continuă”

„Reeve: Cum te bucuri de perioada în care locuiești în SUA.

Harry: Este uimitor. Iubesc fiecare zi.

Reeve: Te simți american?.

Harry: Dacă mă simt american? Nu. Nu știu cum mă simt.

Reeve: Te-ai gândi să devii cetățean?

Harry: M-am gândit la asta, da.

Reeve: Da? Ce te-ar împiedica să o faci?.

Harry: Habar n-am. Cetățenia americană este un gând care mi-a trecut prin minte, dar cu siguranță nu este ceva care să fie o mare prioritate pentru mine în acest moment.

Reeve: În afară de Invictus, ce te ține ocupat când nu ești acasă?

Harry: Totul. Totul în casă, totul în afara casei. Misiunea continuă. Fiecare element al muncii continuă. Înainte să vă dați seama, în februarie anul viitor, în această perioadă a anului, în acest moment vom fi aici, făcând din nou toate astea. Să sperăm că veți fi aici. Și vom avea tot Whistler-ul și, sperăm, toată Canada, care va striga împotriva acestor băieți pentru niște jocuri epice”.

Prințul Harry, primele declarații după ce și-a văzut tatăl. Sursă foto: Daily mail

„Familia mea și viața mea din California sunt așa cum sunt”

De asemenea, Harry a spus că va ajunge din nou în Marea Britanie pentru a-și vedea familia. „Am propria mea familie, așa cum avem cu toții, nu-i așa? Familia mea și viața mea din California sunt așa cum sunt. Am alte călătorii planificate care m-ar duce prin Marea Britanie sau înapoi în Marea Britanie. Mă voi opri și îmi voi vedea familia cât de mult voi putea”, a menționat prințul Harry.

„Primesc multă energie fiind în preajma acestor băieți”

Mai târziu, în cadrul interviului, Harry a fost întrebat despre ce a însemnat pentru el să se întâlnească cu concurenții la Jocurile Invictus. „Este soluția mea. Odată ce părăsești armata, din punct de vedere al uniformei, nu mai părăsești niciodată comunitatea. Și să participi la Jocurile din doi în doi ani, dar apoi să poți face și un eveniment „One Year To Go” este, literalmente, soluția mea anuală de a fi în mijlocul acestei comunități.

Și de a râde, de a mă distra, indiferent din ce națiune provin, glumele sunt aceleași. Primesc multă energie fiind în preajma acestor băieți. (…) Nu v-ar veni să credeți câte persoane s-au înscris pentru a se arunca cu capul înainte pe o tavă pe un tobogan de gheață.

„Dacă se vindecă ei înșiși, atunci întreaga familie se vindecă”

Este o dovadă pentru oameni că acest lucru este posibil, indiferent de handicapul pe care îl ai. Trebuie să le oferiți resursele, oportunitățile și platforma pentru a se putea vindeca singuri. Dacă se vindecă ei înșiși, atunci întreaga familie se vindecă. Pentru mine, aceasta este, fără îndoială, cea mai satisfăcătoare parte din toate”, a fost răspunsul prințului.

Meghan va face din nou podcast-uri

Meghan a semnat un contract cu Lemonada Media pentru a înregistra noi emisiuni podcast, iar compania va distribui seriile sale anterioare. Podcastul ei Archetypes despre stereotipurile feminine a avut o singură serie înainte ca un contract profitabil cu Spotify să se încheie în 2023. Cuplul și-a relansat, de asemenea, site-ul Archewell, numele fundației lor, redenumindu-l The Office of Prince Harry and Meghan, the Duke and Duchess of Sussex.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre