Simona Ionescu / Redactor Șef

Spiritism la Castelul Peleș. Cine a inițiat-o pe Regina Elisabeta

Spiritism la Castelul Peleș. Cine a inițiat-o pe Regina Elisabeta
Când aud de spiritism, unii se sperie, iar alții devin dintr-o data extrem de curioși. De-a lungul vremurilor, spiritismul a avut ca adepți filosofi și oameni de știință care au înțeles că a comunica cu lumea cealaltă este perfect posibil.

Dacă toată lumea cunoaște ce se întâmpla în spatele zidurilor Castelului Iuliei Hașdeu, puțini știu că Peleșul a găzduit, la rândul său, ședințe de spiritism. Cine le realiza.

Spiritism la Castelul Peleș. Cine a inițiat-o pe Regina Elisabeta

Fie că unii cred, fie că nu, specialiștii spun că spiritismul rămâne în primul rând o doctrină filosofică. Pentru unii dintre cei ce s-au dedat acestor experiente, reprezentau doar o distracție la modă. Nu la fel a gândit și regina Elisabeta care a ținut ședințele de spiritism de la Castelul Peleș. Se spune că însuși regele Carol I a fost pur și simplu marcat de unele momente. Despre care a mărturisit că “i-au facut părul măciucă”.

Micuța Maria a plecat la dreapta Domnului răpusă de o epidemie de scarlatină

Potrivit istoriei, regina Elisabeta s-a aplecat către ocultism după ce fiica sa, Maria, a trecut în neființă la vârsta de doar de trei ani. Micuța a plecat la Ceruri în urma unei epidemii de scarlatină, după ce a făcut cu mama sa o vizită la un orfelinat din Capitală.

Având capacități de medium, aceasta a fost inițiată în tainele spiritismului de renumitul scriitor francez Pierre Loti. Și ajutată de domnișoara sa de companie, Elena Văcărescu. Istoria povestește că Maria i-ar fi trimis la un moment dat un mesaj atât de tulburător mamei sale, încât aceasta a hotărât să intre în legătură cu micuța.

De ce au fost aruncate discuțiile notate într-un caiet special de Majestatea Sa

Discuțiile pe care Elisabeta le purta cu fiica sa au fost notate de regină într-un caiet special, de existența căruia a aflat și regele Carol. Speriat de ceea a citit în acele foi, acesta a ars copiile. Ulterior, au existat istorici care au afirmat că originalul ar fi fost distrus de dentistul Casei Regale.

Sursă foto: historia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre