Simona Ionescu / Redactor Șef

Tot ce nu s-a știut despre relația Tinei Turner cu Erwin, al doilea soț. Cum a fost împodobită casa la nunta celor doi

Tot ce nu s-a știut despre relația Tinei Turner cu Erwin, al doilea soț. Cum a fost împodobită casa la nunta celor doi
Când l-a văzut pentru prima dată pe Erwin, Tina s-a îndrăgostit pe loc dar, speriată de nenorocirile de care a avut în parte în prima căsnicie, a fost precaută.

Erwin, cu 16 ani mai tânăr decât Tina și celebra artistă au avut o conexiune extraordinară în momentul în care și-au încrucișat privirile în aeroportul din Dusseldorf, Germania, în 1985. „Managerul ei, Roger Davies, m-a rugat să o iau pe Tina”, și-a amintit Bach în documentarul HBO din 2021, intitulat „Tina”. Când l-a văzut pe bărbatul acela atrăgător, Tina a început să tremure de emoție.

„Mâinile mele erau reci ca gheața. Deci asta este ceea ce se numește dragoste la prima vedere, am crezut”

„Roger mi-a spus: „Tina, tu mergi cu Erwin”, iar eu am vrut să spun: „Ura!”. Era într-adevăr atât de arătos. Inima mea bătea repede și asta înseamnă că un suflet s-a întâlnit, iar mâinile îmi tremurau. Mâinile mele erau reci ca gheața. Deci asta este ceea ce se numește dragoste la prima vedere, am crezut.

Au avut o viață de vis

Doamne, nu sunt pregătită pentru asta. (…) Să mă îndrăgostesc de soțul meu, Erwin, a fost un alt exercițiu de a ieși din zona mea de confort, de a fi deschisă la darurile neașteptate pe care viața mi le oferă. (…)

„Mi-am ascultat inima”

În ziua în care l-am întâlnit prima dată pe Erwin, pe un aeroport din Germania, ar fi trebuit să fiu prea obosită după zborul meu, prea preocupată de gândurile legate de turneul meu de concerte – a adăugat ea. Dar l-am observat și am simțit instantaneu o legătură emoțională.

Chiar și atunci, aș fi putut ignora ceea ce simțeam – aș fi putut asculta vocile fantomatice din capul meu care îmi spuneau că nu arătam bine în acea zi sau că nu ar trebui să mă gândesc la o poveste de dragoste, pentru că nu se termină niciodată bine. În schimb, mi-am ascultat inima.

Cumpărături la Milano

Mi-am părăsit zona de confort și am făcut o prioritate din a-l cunoaște pe Erwin. Acea simplă primă întâlnire a dus la o relație lungă și frumoasă – și la singura mea căsătorie adevărată”, a povestit cântăreața la un moment dat.

„Cred că atunci când o femeie împlinește 50 de ani ar trebui să aibă un angajament din partea partenerului ei”

A durat însă 27 de ani până când cei doi și-au unit destinele, deși bărbatul a cerut-o în căsătorie când Tina a împlinit 50 de ani, îngenunchind în fața ei. Un lucru pe care nu-l mai făcuse niciodată în viață.

„Am încercat să-i arăt Tinei angajamentul meu. Cred că atunci când o femeie împlinește 50 de ani ar trebui să aibă un angajament din partea partenerului ei. (…) Am vrut să arăt acest lucru, așa că m-am pus în genunchi. Nu am mai făcut asta niciodată în viața mea, nu am mai fost căsătorit. Și aveam inelul pregătit … Aveam totul pregătit”, a mărturisit Erwin în timpul unui interviu acordat în cadrul emisiunii ”Oprah’s Next Chapter”.

De ce nu a dat Tina atunci nici un răspuns?.

„Chiar dacă m-a întrebat, nu credeam că este real, nu l-am crezut. Dar nu am vrut să spun NU, pentru că am vrut să continui relația”, a mărturisit regina rock&roll-ului.

Tina Turner la nuntă, într-o splendidă rochie Armani

Casa a fost decorată cu 100.000 de trandafiri pentru nuntă

Când Tina și Erwin s-au căsătorit, ea avea 73 de ani și a arătat spectaculos. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul unei ceremonii civile pe malul lacului Zurich din Elveția, în 2013, iar după nuntă cei doi au dat o petrecere fastuoasă în extravaganta lor casă.

Mai mult de 100.000 de trandafiri roșii și galbeni din Olanda au fost folosiți pentru a le decora casa. Interesant este faptul că toți invitații au fost rugați să se îmbrace în alb pentru ceremonie, în timp ce ea a ieșit în evidență în rochia de mireasă Armani verde, făcută la comandă.

„Am organizat totul eu însămi”

În extrasele din cartea sa de memorii My Love Story, dezvăluite în exclusivitate pentru Dailymail.com, Turner a mărturisit: „Ziua nunții mele nu ar fi putut fi mai perfectă sau mai spectaculoasă – și nimeni nu s-a supărat deloc că mireasa avea 73 de ani.

Am organizat totul eu însămi, iar asta a inclus importul a peste 100.000 de trandafiri pentru a împodobi terenul casei noastre din Elveția. În timp ce prietenii se adunau, sorbind șampanie în acea zi glorioasă din iulie 2013, aerul era plin de cel mai minunat parfum”, s-a destăinuit, emoționată, artista.

„Acea întorsătură ciudată a fost primul semn al unui calvar infernal care avea să vină”

Primul semn al bolii l-a avut chiar la petrecerea de nuntă, când a început să se simtă ciudat, dar în acel moment s-a gândit că vinovată e căldura. „Abia când ne-am adunat pentru fotografii am început să mă simt puțin ciudat. Trebuie să fie din cauza căldurii, m-am gândit, sau a rochiei, o confecție Armani din tafta verde, tul de mătase neagră și cristale Swarovski care devenea din ce în ce mai grea cu fiecare minut.

De fapt, acea întorsătură ciudată a fost primul semn al unui calvar infernal care avea să vină… un coșmar care avea să se termine doar atunci când dragul meu soț Erwin mi-a oferit darul suprem – darul vieții însăși”, și-a amintit Tina. În 2013, Tina a renunțat la cetățenia americană, declarând pentru New York Times că „Pur și simplu mă săturasem să cânt și să fac pe toată lumea fericită.

Un cuplu formidabil, Tina și Erwin

Asta era tot ce făcusem în viața mea”. Chiar dacă l-a creditat pe Bach ca fiind bărbatul care i-a adus, în sfârșit, fericirea, trecutul n-o lăsa să trăiască liniștită. „Are vise despre asta, nu sunt plăcute. Este ca atunci când soldații se întorc din război. Nu este un moment ușor să le ai în memorie și apoi să încerci să uiți”, a declarat Erwin, bărbatul care i-a șters lacrimile până în ultima clipă a vieții.

Foto rochie: Tina Turner, alături de Erwin Bach, la aniversarea a 50 de ani, noiembrie 1989 cu Bach, Londra

Foto 1: Turner și Bach la evenimentul aniversar Giorgio Armani 40th Anniversary în aprilie 2015 la Milano.

Foto 2: Turner și Bach la premiile media germane în februarie 2005

Foto 3: Turner și soțul ei, relaxați și fericiți, la cumpărături în Milano

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre