Simona Ionescu / Redactor Șef

Un loc unic în lume, interzis din cauza unor japonezi. Casa dintre stânci, o adevărată „minune”, este locuită de 160 de ani

Un loc unic în lume, interzis din cauza unor japonezi. Casa dintre stânci, o adevărată „minune”, este locuită de 160 de ani
I se spune castel, dar este, de fapt, o casă mică, ”îmbrăcată” în stânci uriașe. În spate, este marea. Multe cărți poștale ale acestei case dintre stânci au făcut din această locuință emblema unei mici localități din Franța.

Turiștii din toată lumea au venit să vadă acest loc incredibil de frumos, unic. Până într-o zi când un grup de japonezi s-au urcat pe acoperiș pentru fotografii spectaculoase și l-au deteriorat. Bineînțeles, proprietarilor nu le-a plăcut. Accesul la clădire este acum sever restricționat.

Casa dintre stânci se mai numește și Castel Meur, deși nu arată deloc ca un castel.

Casa dintre stânci este locuită de 160 de ani

Casa dintre stânci se mai numește și Castel Meur, deși nu arată deloc ca un castel. Mai cunoscută este sub numele de La Maison du Gouffre, care înseamnă „Casa dintre stânci”.

Este o casă mică, îmbrăcată în două bucăți mari de roci de pe coasta stâncoasă din nordul Franței.

Mai exact, este situată în micul sat Pointe de Plougrescant, un oraș situat în regiunea Bretania din nordul Franței. Cabana este situată la 120 de metri de coasta stâncoasă a Canalului Mânecii. Multe cărți poștale ale acestei case dintre stânci au făcut din ea emblema Plougrescant.

A fost construită în 1861. În acele zile, nu era necesară autorizația de construire. Prin urmare, oamenii ridicau case unde le era convenabil. Partea din spate a casei este marea. Pe laturi sunt doi imensi bolovani de granit.

Proprietarul a vrut să protejeze casa de furtuni și vânturi puternice, destul de frecvente în această zonă.  În 2008, casa a fost lovită valuri puternice și cu tone de pietricele care aproape au distrus locul. Dar casa a supraviețuit. După moartea proprietarului inițial, casa a devenit „reședința de țară” a copiilor săi. Vara au stat periodic aici, dar nu au trăit permanent. Din 2004, nepoata primului proprietar locuiește în casă. S-a întors în patrie după ce și-a vândut afacerea în Statele Unite.

Proprietarii au interzis publicitatea din cauza unor japonezi

Orice turist putea să meargă  până la casă și să facă o fotografie ca suvenir. A fost principala atracție a satului Plugrescan. A apărut pe cărți poștale. Oficialii locali erau dornici să dezvolte turismul. Imaginea Castelului Mör urma să devină cartea de vizită oficială a satului.

Turiștii au vizitat deseori aceste locuri. Până într-o zi când un grup de turiști japonezi s-au urcat pe acoperiș pentru fotografii spectaculoase și l-au deteriorat. Bineînțeles, proprietarilor nu le-a plăcut. Au construit un gard în jurul proprietății lor.

Accesul la clădire este acum sever restricționat. Acum nu veți găsi cărți poștale cu această casă nici în oficiul poștal, nici în magazinele de suveniruri. Proprietarii casei au interzis utilizarea comercială a oricăreia dintre imaginile sale. Toate suvenirurile care descriu această atracție au fost retrase de la vânzare. Sursa: ritebook.in

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre