Durst era prizonier la o închisoare din California, după ce a pledat vinovat în septembrie pentru uciderea prietenei sale Susan Berman. Conform procesului, miliardarul ar fi omorât-o pe femeie pentru a o împiedica să vorbească cu poliţia despre dispariţia soţiei sale. Poliţia crede că miliardarul a mai ucis și alte două persoane.
Susan Berman a fost împușcată în apropierea casei din Los Angeles în decembrie 2000, când era pregătită să spună poliției cum a ajutat la acoperirea crimei comise de Durst, care își ucisese soția. Fiica unui mafiot din Las Vegas, aceasta le-a spus prietenilor că i-a dat un alibi fals miliardarului după dispariția soției sale.
Povestea lui Robert Durst, descendentul înstrăinat al unui dezvoltator imobiliar din New York, a fost prezentată pe larg de tabloidele din New York, de la dispariția soției sale. Au fost așa multe răsuciri de situație încât Hollywoodul nu a putut rezista să facă un lungmetraj despre viața sa care a dus în cele din urmă la documentar și la descoperirea de noi indicii în uciderea lui Berman.
„Cel mai rău fugar pe care l-a întâlnit vreodată lumea”
Deși se ascundea, Durst a ieșit de mai multe ori deghizat în femeie tăcută din Texas și a stat sub un nume fals într-un hotel din New Orleans cu o mască de latex, pentru o presupusă vacanță. A ieșit pe cauțiune în Texas și a fost arestat după ce a furat un sandviș cu pui în Pennsylvania, în ciuda faptului că avea 37.000 de dolari în numerar – împreună cu două arme – în mașina de închiriat. Ulterior, el a spus că este „cel mai rău fugar pe care l-a întâlnit vreodată lumea”.
Durst a scăpat de anchetatori când soția sa a dispărut. Dar problemele sale au reapărut la sfârșitul anilor 2000, când autoritățile din New York au redeschis cazul.
În octombrie, Robert Durst, care face subiectul documentarului HBO The Jinx, a fost condamnat pentru uciderea celei mai bune prietene, Susan Berman. Femeia, care avea 55 de ani, a fost găsită împuşcată în cap în casa ei din Beverly Hills. În partea finală a documentarului The Jinx, Durst este auzit murmurând în sinea lui: „Ce naiba am făcut? I-am ucis pe toţi, desigur”.
Și, practic, cu câteva ore înainte de difuzarea ultimului episod, autorităţile l-au arestat pe Durst în New Orleans pentru uciderea prietenei Berman. Juraţilor li s-a redat clipul în timpul procesului. Procurorii l-au numit pe Durst un „psihopat narcisist”.
Câte persoane a ucis miliardarul Robert Durst
Susan Berman a fost o scriitoare de romane poliţiste. Ea și-a asumat calitatea de purtător de cuvânt al lui Durst când acesta a devenit suspect de dispariţia soţiei sale. Soţia lui Durst, Kathleen McCormack, studentă la medicină, a dispărut în 1982 şi se presupune că e moartă.
Procurorii susţineau că Durst a ucis de fapt trei persoane – al treilea fiind un vecin în vârstă, Morris Black, care ar fi descoperit identitatea lui Durst în 2001, în timp ce se ascundea în Texas. Durst a fost achitat de uciderea lui Black, susţinând cu succes că l-a ucis pe motiv de autoapărare înainte de a secţiona cadavrul.
Durst era un membru al uneia dintre cele mai bogate şi mai puternice dinastii imobiliare din New York.
Viața lui apare și în alt film, care a fost menționat în timpul procesului. Avocatul lui Durst, Dick DeGuerin, s-a opus ca juraţilor să li se arate şi momente din All the Good Things, un film din 2010, cu Ryan Gosling şi Kirsten Dunst. Filmul a fost regizat de regizorul The Jinx, Andrew Jarecki, şi descrie viaţa și căsătoria magnatului, arătându-l ca pe un criminal.
Final de viață la spital
Robert Durst, care a avut în finalul vieții numeroase probleme medicale, era conectat la un ventilator cu luni înainte de moartea sa, a mai spus avocatul său. Avocatul Chip Lewis a confirmat că miliardarul a murit la San Joaquin General Hospital, el fiind prizonier la Stockton, California. Lewis a mai precizat că Durst a murit din cauze naturale, el suferind de cancer la vezica urinară.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook