Simona Ionescu / Redactor Șef

Un trib vechi de 60.000 de ani se opune cu vehemență civilizației moderne. FOTO

Un trib vechi de 60.000 de ani se opune cu vehemență civilizației moderne. FOTO
Se spune că nu există persoane mai furioase pe pământ ca ei. De 60.000 de ani, locuitorii unui trib nu vor sub nici o formă să ia contact cu civilizația.

Istoricii spun că sunt o populație veche de 60.000 de ani care nu acceptă să trăiască decât după propriile reguli.

Un trib vechi de 60.000 de ani se opune cu vehemență civilizației moderne. FOTO

Se spune că din tribul Sentinelezilor ce se conduc după legi nescrise, ar face parte 500 de indivizi, dar numărul exact nu îl știe nimeni. Pentru că nici un pământean nu are voie să pună piciorul pe insula North Sentinel din golful Bengal, în inima Oceanului Indian, unde aceștia își duc zilele.

Adaugă

S-a încercat de multe ori o apropiere de băștinași, însă totul a fost în zadar. Iar cei care au dorit să le arate afecțiunea, oferindu-le chiar și daruri, au fost tratați cu multă violență. De aici și denumirea locului de Insulă a furioșilor.

Se consideră infracțiune orice încercare de apropiere la trei mile de insulă

Este cunoscut cazul în care în 2006, membrii tribului au ucis doi bărbați care au pescuit în apropierea insulei lor. De altfel, pentru a-i proteja atât pe sentinelezi, dar și pe cei care vor să se apropie de ei, autoritățile indiene au votat o lege. Se consideră infracțiune orice încercare de apropiere la trei mile de insulă. Mai mult decât atât, pentru a ține curioșii la distanță, flota navală indiană a inițiat și o zonă de siguranță de cinci kilometri în jurul insulei.

Pescuiesc folosind sulițe și curăță nucile de cocos cu dinții

Cu siguranță orice om se întreabă cum reușesc să trăiască acești oameni despre care se aude că ar fi ultima civilizație preneolitică. Mai mult ca sigur, spun oamenii de știință, din vânătoare, pescuit și cules. Aceștia au fost văzuți cum foloseau sulițele ca să prindă peștii, iar nucile de cocos le curățau folosindu-și proprii dinți.

Pe de altă parte, specialiștii cred că sentinelezii știu ce e acela foc, ba chiar îl folosesc uneori. Și tot despre ei se aude că ar mânca porci sălbatici, dar preparatele pe care le adoră sunt mierea și șopârlele.

Potrivit cercetătorilor, în lume ar mai exista aproximativ 100 de triburi izolate în America de Sud (Paraguay, Brazilia şi Peru), dar și în India şi în Papua Noua Guinee. Băștinații trebuie lăsați să trăiască cum sunt obișnuiți. Motivul este unul cât se poate de clar. Dacă vor intra în contact cu lumea civilizată, aceștia s-ar putea îmbolnăvi de maladii grave.

Sursă foto: descopera, protv

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre