Copiii sunt afectați de izolare. Ce spun medicii

Copiii sunt afectați de izolare. Ce spun medicii
Izolarea modifică îngrijorător comportamentul copiilor. Acest comportament se manifestă prin leșin, ticuri și nevroze. Ce spun medicii.

Izolarea modifică îngrijorător comportamentul copiilor, spun specialiștii. Medicul pediatru Mihai Craiu și psihologul Gáspár György trag un semnal de alarmă cu privire la noi manifestări pe care le observă la copiii care ajung la spital.

Copiii sunt afectați de izolare. Ce spun medicii

Izolarea modifică îngrijorător comportamentul copiilor. Asta se întâmplă din cauza lipsei socializării sau de la supraexpunerea la ecrane, afirmă pediatrul Mihai Craiu, citat de evz.ro.

„Pericolul este ca nivelul de anxietate și de stres pe care le retrăiesc copiii să crească foarte, foarte mult”, a declarat și psihologul Gáspár György.

Izolarea modifică îngrijorător comportamentul copiilor. „Pericolul este ca nivelul de anxietate și de stres pe care le retrăiesc copiii să crească foarte, foarte mult”, a declarat și psihologul Gáspár György.

„Și asta  să se vadă în tiparele lor comportamentale, să se implice într-o serie de acțiuni nesănătoase. Din păcate, sau din fericire, copiii preiau foarte multe dintre comportamentele adulților”.

Psihilogul afirmă că îngrijorările adulților, bunici, părinți, îi afectează direct pe copii. Mintea copiilor va fi puternic influențată de ce aud și ce văd.

„Copiii nu au resursele mentale și cognitive că în acest moment tata se îngrijorează, n-ar trebui să-mi fac probleme prea multe, pentru că vom găsi o soluție”.

Copiii sunt afectați de izolare. Au nevoie de socializare

”Copiii au o viziune mai concretă asupra lucrurilor și dacă tatălui îi este foarte greu, înseamnă că și mie îmi este foarte greu. Dacă nu mă pot baza pe tata, pe cine mă pot baza?”.

„Și atunci e riscul să se apropie copiii de aceste dispozitive electronice, în fața cărora oricum petrec foarte mult timp.

Să încerce să caute alinare în altă parte, pentru că nu mai găsesc acel suport de care ar avea nevoie din partea familiei”, a explicat Gáspár György.

El spune că cei mici au nevoie de „modele cât mai sănătoase în jurul lor, de adulți care să nu fugă de emoții, dar care nici să nu se lase copleșiți”.

„Am văzut că începe să apară și un alt tip de manifestări, la adolescenți, de detașare. Nu mai vor! Au obosit pur și simplu, importă din burn-out-ul adulților și nu mai vor”, afirmă pediatrul Mihai Craiu.

”Au obosit pur și simplu, importă din burn-out-ul adulților și nu mai vor”, afirmă pediatrul Mihai Craiu.

Copiii sunt afectați de izolare. Au nevoie de alți copii

„Răspund monosilabic: da, bine, sunt ok, nu mai vreau. Și îi văd că privesc în gol”.

Pe de altă parte, cei mai introvertiți sunt acum, în izolare,  puternic încărcați emotional. Astfel încât au și idei suicidare.

„Se întâmplă ceva rău și trebuie să ne gândim că copiii noștri au nevoie de noi, dar au nevoie și de alți copii”, a explicat Mihai Craiu.

Gáspár György a precizat că adulții uită că minorii „sunt foarte atenți și sunt dornici să înțeleagă ce se întâmplă cu lumea din jurul lor”.

Mihai Craiu și Gáspár György au spus că redeschiderea școlilor, în măsura în care este posibil, ar fi benefică.

„Cred că ar trebui să facem tot posibilul pentru ca copiii să poată se întoarcă la un context firesc, care să-i ajute să se dezvolte”, a spus Gáspár György.


Un caz uluitor. ”Octomama” își sărbătorește cei 8 gemeni. Copiii au împlinit 12 ani

Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea. Au fost botezați Generația Alfa

Recomandarile noastre