Kanye West, anunțul momentului. De data asta e hotărât să devină primul om în stat

Kanye West, anunțul momentului. De data asta e hotărât să devină primul om în stat
Fostul soț al lui Kim Kardashian, rapperul american Kanye West, cunoscut sub numele de Ye, şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024 din Statele Unite, relatează presa internațională.

Kanye West face anunțul momentului, după ce acesta a mai fost candidat la președinție și în trecut, în cursa care l-a avut câștigător pe Joe Biden. Rapperul a candidat ca independent în alegerile prezidenţiale din 2020. Atunci a obținut aproximativ 70.000 de voturi în 12 state din SUA.

Cântăreţul a afirmat acum că „lucrează la campanie” cu ajutorul comentatorului de extremă dreapta Milo Yiannopoulos, potrivit unei înregistrări video publicate duminică de site-ul X17. „Mulţumesc, accept”, a afirmat Yiannopoulos în videoclip, întrebat dacă acesta este un anunţ oficial.

Kanye West face anunțul momentului și continuă derapajele în public

În vârstă de 45 de ani, Kanye West are la activ un premiu Grammy și multe ieșiri publice controversate.  Rapperul s-a aflat în ultima perioadă în centrul unor intense controverse din cauza declaraţiilor sale antisemite și xenofobe repetate. Din cauza mesajelor sale, artistul a fost restricționat temporar pe Instagram şi Twitter,  luna trecută.

De asemenea, producătorul german de echipament sportiv Adidas a anunţat că oprește colaborarea sa cu Kanye West. Acesta a pus apăt fabricării produselor din marca Yeezy a rapperului american. Amintim faptul că relația dintre Adidas şi starul rap din Statele Unite a fost multă vreme una dintre cele mai profitabile din industria modei. West a scris duminică pe Twitter că postează pentru a testa dacă contul său funcţionează, apoi a scris „Shalom :)” într-un alt tweet.

Cele mai mari branduri cu care a colaborat s-au dezis de el

Luna trecută, a fost evident pentru toată lumea că rapperul  Kanye West traversează un episod psihotic dintre cele mai grave, care pare a se fi declanșat odată cu separarea de fosta sa soție și care a atins cote alarmante. Un punct sensibil s-a întâmplat la Săptămâna Modei de la Paris. Acolo artistul a apărut vânat pe față și cu buza spartă. Iar după aceea, la propria prezentare de modă, a îmbrăcat o haină, creație proprie, cu un mesaj ofensator.

A urmat declarații o serie de declarații antisemite, față de care întreg internetul, de la vedete la urmăritori, a luat foc. S-a comportat urat cu prieteni de-ai săi și cu iubitele acestora. Astfel că mulți dintre ei s-au delimitat de legătura pe care au avut-o ani de zile cu artistul. Bunul său prieten, Justin Bieber a declarat că nu mai poate avea nicio relație cu bărbatul care i-a jignit soția. Iar alții au reacționat la fel.

După ce  i s-a reziliat contractul cu Adidas, a urmat rezilierea din partea Gap, iar casa de modă Balenciaga, cu care artistul colabora de multă vreme, s-a delimitat de relația cu el și a șters de pe toate conturile imaginile din ultima prezentare de modă. Celebra revistă Vogue a reacționat împotriva lui, iar de aici, pe direcție inversă, jignirile s-au ținut lanț. Inclusiv celebrul muzeu de ceară Madame Tussauds i-a retras statuia din expoziție.

În plus, brandul de ciclism Peloton a anunțat că va înceta să mai folosească melodiile pe viitor, deși i-au folosit piesele pentru 1800 de cursuri deja. Mai nou, algoritmul platformei va înceta să mai sugereze aceste cursuri utilizatorilor platformei.