Kevin Spacey și-a peirdut cariera, acum își pierde și averea, în scandalul de abuz. Decizia instanței e definitivă

Kevin Spacey și-a peirdut cariera, acum își pierde și averea, în scandalul de abuz. Decizia instanței e definitivă
Celebrul actor Kevin Spacey a fost dat afară din distribuția serialului House of Cards în urma acuzațiilor de agresiune sexuală. După ce că a rămas fără job, acesta mai trebuie să plătească și despăgubiri de zeci de milioane de dolari.

Ceea ce se anunțase în luna noiembrie a anului trecut, a devenit acum realitate: actorul Kevin Spacey a fost obligat în instanță să plătească despăgubiri în cuantum de 31 de milioane de dolari către producătorul serialului House of Cards, după ce s-a decis eliminarea lui din distribuție ca urmare a gravelor prejudicii de imagine aduse întregii echipe și producții ca urmare a  acuzațiilor de hărțuire, arată Bloomberg.

Potrivit presei internaționale, suma ar reprezenta aproape o treime din valoarea netă a averii actorului, estimată la 100 de milioane de dolari.

Faptele lui Kevin Spacey au dat peste cap House of Cards. Serialul, modificat complet

Un judecător a decis că actorul Kevin Spacey trebuie să plătească companiei care a produs serialul despăgubiri în valoare de 29,5 milioane de dolari, sumă la care la care se adaugă taxe de 1,5 milioane de dolari. Spacey a jucat în cinci sezoane ale serialului House of Cards. În anul 2017 au apărut acuzații la adresa sa de hărțuire sexuală și agresare a tinerilor bărbați.  Despre actorul în vârstă de 62 de ani se spune că a  generat un mediu de lucru „toxic” pe platourile de filmare. Se spune că ar fi făcut comentarii grosolane și ar fi atins tinere angajate fără consimțământul acestora.

În urma acestor informații, producătorul serialului a decis să îl concedieze și să îl dea în judecată pe Spacey. Mai mult, compania a început o investigație proprie, în urma căreia a descoperit că cinci membri ai echipei House of Cards au fost victime ale hărțuirii lui Spacey.  Din cauza eliminării lui Spacey din ultimul sezon, acesta a trebuit și scurtat, de la 13 episoade câte se preconizau inițial, la opt.

Spacey a contestat decizia, susținând că acesta se bazează pe acuzații care nu au nicio legătură cu munca sa pentru compania care a produs serialul, dar judecătorul a respins argumentul lui Spacey și a păstrat decizia curții inferioare.

Kevin Spacey a fost trimis în judecată în Marea Britanie

În luna mai, Kevin Spacey a fost trimis în judecată în Marea Britanie, pentru alte fapte de aceeași natură. Capetele de acuzare sunt patru, a anunțat Procuratura generală din Marea Britanie: agresiuni sexuale și „determinarea unei persoane să se angajeze în activități sexuale de penetrare fără consimțământ”.

Presupusele infracţiuni au fost comise între martie 2005 şi aprilie 2013, patru dintre incidente producându-se la Londra, anunță poliția britanică. Se crede că unele dintre acuzații datează din timpul în care Spacey era director artistic al Teatrului Old Vic din Londra. În urma unui val de acuzații de agresiune sexuală împotriva actorului, teatrul a efectuat o investigație internă, care, potrivit BBC, a stabilit că 20 de persoane au susținut că vedeta s-a comportat inadecvat față de ele.

Sursa foto: Instagram, Pinterest