La marginea lumii – expoziție din „laboratorul” creației artiștilor tineri din Europa

La marginea lumii – expoziție din „laboratorul” creației artiștilor tineri din Europa
Fundația Art Encounters organizează, joi, 24 martie, vernisajul expoziției La marginea lumii / At the edge of the world, un proiect artistic menit să le arate iubitorilor de artă cum se „nasc” operele, în cele mai intime momente creative ale artiștilor participanți.

„La marginea lumii”, expoziție deschisă la Timișoara,  creează premisele unor întâlniri creative unice, aducând împreună artiști din generații apropiate din România și din spațiul european. Expoziția va include lucrări create de Andrei Arion, Csilla Bartus, Dan Beudean, Ole Blank, Floriama Cândea, Eduard Constantin, Norbert Filep, Camilia Filipov, Lucia Ghegu, Alexandra Mereuți & Sebastian Danciu, Alexandra Satmari și Lucía Simón Medina.

Curatoriată de Diana Marincu, Directorul artistic al Fundației Art Encounters, și de artistul de renume internațional Ciprian Mureșan, expoziția marchează demararea proiectului ART-UP, care va fi axat pe noi producții de artă și pe susținerea cercetării artistice, sprijinind colaborările internaționale și dezvoltarea scenei culturale din România.

Expoziția arată publicului cum se nasc operele tinerilor artiști

Expoziția surprinde „laboratorul” creativ al artiștilor participanți, adesea vizibil în desene și schițe, analizând granița dintre lumile reale și fictive pe care le locuim fiecare dintre noi. Pornind de la desen ca un instrument conceptual de tatonare a unor zone necunoscute sau de redefinire a unui univers vizual, expoziția întipărește spațial o stare de incertitudine și de neliniște, inevitabile astăzi.

Artiștii invitați reprezintă, fiecare dintre ei, o direcție distinctă în ceea ce privește creația vizuală contemporană. Desenul-sunet, amprentă, rețea, palimpsest, desenul spațial, desenul-relief, desenul care zgârie, desenul care mângâie, toate sunt variante de a „citi” artistic vibrația unei realități tot mai alterate.

Iubitorii de frumos, invitați la cursuri de artă contemporană

Programul expozițional va include și evenimente conexe, menite să angreneze publicul larg în activitățile Fundației. Printre acestea se vor număra un brunch cu artiștii invitați, cursuri de introducere în arta contemporană cu istoricul de artă și profesoara Maria Orosan Telea și un workshop dedicat producției de artă și teoriei critice cu reputații experți Justin O’Shaughnessy și Andrea Phillips.

Vernisajul va avea loc la sediul permanent al Fundației Art Encounters, Bd. Take Ionescu nr. 46C (Casa ISHO) din Timișoara, joi, 24 martie, între orele 17:00 și 20:00. Expoziția va putea fi vizitată până pe 29 mai 2022, de marți până sâmbătă, între orele 12:00 și 18:00.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre