La mulți ani, David Popovici! Iată ce surpriză i-a făcut iubita de ziua lui

La mulți ani, David Popovici! Iată ce surpriză i-a făcut iubita de ziua lui
David Popovici a fost senzația olimpiadei anul acesta, fiind cel mai comentat înotător de la Tokyo. Deținătorul a două recorduri mondiale - 100 m și 200 m liber junior – a împlinit pe 15 septembrie 17 ani.

2021 a fost cel mai frumos an de până acum pentru sportivul David Popovici. A făcut spectacol la olimpiada de la Tokyo și a fost numit „fenomenul”.

„De unde l-ați scos pe acest fenomen?”, l-a întrebat jurnalistul spaniol Alberto Martinez Fernandez, de la As, pe reporterul GSP Marian Ursescu, prezent la Tokyo, referindu-se la David Popovici.

După ce a avut un rezultat foarte bun pentru prima sa participare, locul 4, David Popovici a devenit o stea internațională a sportului.

Cu toate astea, tânărul a declarat că deși a fost ofertat de cele mai bune universități din lume, el nu vrea să plece din România.

Popovici este în continuare un adolescent modest, care nu epatează și pare să nu aibă atracție față de bucuriile majorității celor de vârsta lui. Nu merge în cluburi și nu visează la mașini și obiecte de lux. În schimb se implică în promovarea sportului și educației.

Implicat în promovarea sportului și educației

Înotătorul a fost astfel prezent la deschiderea școlii 190, a cărei bază sportivă, ce include și un nou bazin semiolimpic, a fost modernizată de Primăria Sectorului 4. La întâlnirea cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și cu primarul Daniel Băluță, David le-a spus cu curaj că astfel de bazine de înot ar trebui să existe în cât mai multe școli pentru că elevii au nevoie să de un sport de calitate.

Ieri, David a împlit frumoasa vârstă de 17 ani. Sportivul nu a petrecut în vreo discotecă de renume, ci a preferat compania celor dragi. Iubita i-a organizat acasă o petrecere surpriză unde l-a întâmpinat cu tort. Invitate au fost doar cele mai apropiate persoane.

Momentul a fost imortalizat de prietena lui David, o tânără elevă de liceu cu care formează un cuplu de mai bine de doi ani, conform conturilor lor de pe rețelele sociale.

„Te iubesc!”, i-a scris tânăra pe Instagram.

De ziua lui, David a mers la sală pentru a se antrena.

David Popovici s-a apucat de înot în urma unei probleme medicale

La 4 ani, David Popovici a fost diagnosticat cu scolioză și i s-a recomandat să meargă la bazin. La „Lia Manoliu”, a învățat să înoate cu Bogdan Stroe și Bogdan Manea, apoi a urmat întâlnirea cu antrenorul Adrian Rădulescu.

La Olimpiadă a vrut să dovedească ce poate

„Scopul meu, inițial, nu a fost să iau o medalie, ci să câștig cât de multă experiență se poate, să pot să le arăt tuturor la ce nivel aduc crawl-ul și înotul. (…) Eu nu consider că am pierdut o medalie, ci doar că am câștigat locul 4! (…) Cred că m-am descurcat foarte bine, am reușit să fac tot ce mi-am propus.”, a spus sportivul după participarea sa la Olimpiadă.