Simona Ionescu / Redactor Șef

La spitalul din Timișoara, pacienții cu Covid primesc tratament asemănător cu al lui Trump

La spitalul din Timișoara, pacienții cu Covid primesc tratament asemănător cu al lui Trump
 Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara ne-a informat cum sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus. Tratamentul aplicat de medici români este asemănător cu cel aplicat de medicii americani președintelui Donald Trump, după cum au informat aceștia presa de peste ocean.

Medicul președintelui SUA a declarat, în urmă cu o săptămână, că cel mai important om din lume a fost tratat, pe lângă Remdesivir, cu o singură doză dintr-un cocktail experimental de anticorpi policlonali. Singurul simptom acuzat de Donald Trump este oboseala, iar soția sa Melania a acuzat, pe lângă oboseală, și dureri de cap. Rețete și Vedete a scris despre asta aici.

Astăzi, 9 octombrie, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a remis presei un comunicat în care vorbește despre noua metodă de tratare a bolnavilor cu Covid-19.

Potrivit comunicatului este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6. Americanii au folosit pentru Trump anticorpi policlonali. Potrivit medicilor timișoreni, sunt studii care demonstrează că tratamentul aplicat de ei ar reduce nevoia de ventilaţie mecanică la pacienţii infectaţi cu SARS COV 2 care au fost diagnosticaţi cu pneumonie.

Anticorpii monoclonali imită anticorpii generaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului, a explicat conf. dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara. În urma administrării tratamentului, s-a constatat că în cazul pacienţilor cu forme moderate şi severe de boală a existat o îmbunătăţire a stării de sănătate. Avantajul este că poate fi administrat pe secţie şi nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, şi atunci se degrevează Secţia de Terapie Intensiva de aceste cazuri. Tratamentul se administrează în patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasă, în diluţie de ser fiziologic.

Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara spun că la pacienţii critici, în fază terminală, există foarte puţină medicaţie şi doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilaţia mecanică şi chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcţioneze. Aproximativ 100 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internați în acest spital au beneficiat până acum de administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

Răzvan Temeșan, ”groparul” Bancorex, a fost răpus de COVID-19

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre