Laurențiu Cazan face o dezvăluire șoc: România ar fi câștigat Eurovisionul

Laurențiu Cazan face o dezvăluire șoc: România ar fi câștigat Eurovisionul
Artist cu o vastă experiență a Eurovisionului, ajungând în finala națională de șase ori, Laurențiu Cazan propune o schimbare în regulamentul concursului internațional. Mai mult, face o dezvăluire șoc: ar fi câștigat concursul!

Chiar dacă s-a retras din lumina reflectoarelor de mai mulți ani, artistul nu este străin de ce se întâmplă în muzică. Din contră, a urmărit și ediția din acest an a Eurovisionului și a rămas cu un gust amar în ceea ce privește scandalul ivit la finalul competiției.

Artistul a analizat tot ce s-a întâmplat în finala de la Torino și a ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi să se modifice regulamentul. Ar fi o schimbare benefică și astfel s-ar evita și problemele legate de acordarea punctelor, pe viitor.

Acesta și-ar dori ca juriul să ofere notele după ce vede prestația din finală. Până acum s-au transmis notele pentru punctajul țărilor cu o seară înainte de marea finală, bazându-se pe ultima repetiție.

Aș vota după prestația finală

„Eu aș vota numai după prestația din marea finală, nu pentru cea din ultima repetiție, cum se procedează acum.(…) Se votează ultima repetiție, se uită jurații pe ecran. Aici eu nu vreau să supăr pe nimeni, dar nu-s de acord cu regulamentul acesta. Eu aș vota numai după prestația din seara finalei. Poți face o repetiție și să cânți bine, iar în concurs să n-ai o mare calitate, pe care trebuie să o aibă un artist sau un sportiv, la Jocurile Olimpice, adică stăpânirea de sine.”, a declarat Laurențiu Cazan pentru Ego.ro.

Artistul consideră că doar în fața publicului poți arăta că ești cel mai bun. „Dacă ai emoții nu poți face performanță. Nota trebuie dată în urma performanței din concurs, acolo se vede valoarea. Degeaba ești Messi la antrenamente, la meciuri trebuie să dai gol, în fața spectatorilor, a mulțimii.”, a mai spus Laurențiu Cazan.

L-a felicitat pe reprezentantul României

Laurențiu Cazan l-a felicit pe WRS, reprezentantul României în marea finală, pentru prestația sa. Consideră că prezența lui în concurs a fost foarte bună din punct de vedere muzical față de artiștii care au participat în ultimii ani. Acesta a adus în discuție și faptul că putem avea o melodie în limba română cu care să mergem pe scenă.

Laurențiu Cazan, declarație șoc

„Anul 1993 – prima participare a României la Eurovision. Au trecut de atunci… Câți ani ?… O viață. „Ar fi câştigat Eurovisionul !!!”, aşa îmi spune multă lume şi acum… După 29 de ani de la lansarea acestei piese… Nu ştiu… E posibil… Important este că a câştigat inimile voastre şi… nu există concert fără să o cânt… Acum lucrez, de ceva vreme, la un nou album. Știu că mulți dintre voi îl așteptați. Dragi prieteni, ținem aproape. Să fiți iubiți!!! Say Something – music and lyrics – Laurenţiu Cazan.

Abonați-vă la canalele mele Facebook, Spotify, YouTube și vom fi mai aproape unii de alții”, a transmis artistul.

Ovi  nu înțelege de ce s-au schimbat notele României

Unul dintre membrii juriului românesc de anul acesta, Ovi, a vorbit și el despre sistemul de votare din concursul de anul acesta. Artistul a spus că nu s-a uitat la finală deoarece știa care sunt prestațiile fiecărei țări.

„Am văzut ce a apărut în presă și ce acuzații a adus EBU către TVR și către 5 alte țări, cum că nu ar fi fost în concordanță cu regulamentul votului pe care ei l-au propus. Eu pot să spun că respectiva notă de 0 a Moldovei nu are cum să aibă logică pentru că eu, personal, am dat Moldovei punctaj maxim. Pus cap la cap, nu se pupă cu ce s-a transmis din partea noastră, ca juriu. De unde a apărut acel 0 către pentru Moldova, îmi dă cu virgulă.”, a spus acesta.