Liber la experimente. S-a redeschis laboratorul interactiv de fizică

Liber la experimente. S-a redeschis laboratorul interactiv de fizică
Sunt copii care visează de mici să ajungă oameni de știință, alții care ar dosi să facă toată ziua experimente, să vadă cu proprii ochi cum se transformă lucrurile. Sunt și adulți care s-ar ”juca” în fața eprubetelor sau al altor dispozitive dintr-un laborator. Vestea bună e că, de acum, toate acestea sunt, din nou, posibile.

Experimentarium TM şi-a redeschis porțile la Timişoara pentru toţi elevii, studenţii care doresc să facă experimente științifice în afara orelor de curs, dar și pentru adulții curioși. Laboratorul interactiv de fizică Experimentarium TM este un proiect comun desfășurat de Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest din orașul de pe Bega. Închis pe durata stării de urgență, acesta permite din nou accesul publicului cu respectarea tuturor normelor sanitare impuse de pandemie.

”Instrumentele și experimentele permit participanților să devină exploratori activi, sporind încrederea în capacitatea proprie de a înțelege cum funcționează mediul înconjurător. Modalitatea de experimentare în acest centru valorifică aspecte importante ale comportamentului uman, prin activități de tip ludic și distractiv”, transmit reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara.

La Experimentarium TM se pot face peste 300 de experimente deosebit de interesante. Spaţiul este dotat cu toate cele necesare științei, iar orice vizitator va avea, garantat, o experienţă educativă şi distractivă în acelaşi timp.

Vizitarea laboratorului care se găsește pe Splaiul Spiru Haret nr. 1A, zona Parcul Rozelor din Timişoara, se poate face în număr de maxim patru persoane. Pot intra mai mulţi vizitatori odată doar dacă este vorba de o familie.

Laboratorul îşi aşteaptă publicul marţi şi joi între 10,00 şi 13,00, iar miercuri şi vineri între 16,00 şi 19,00. Pentru vizite în afara acestui orar este necesară programare, care se poate face prin email (experimentariumtm@gmail.com), prin telefon (0721247318) sau prin mesaj pe pagina de Facebook.

Sursa foto:  Facebook / Experimentarium TM