Lidia Buble, anchetată că a dat șpagă. DIICOT a prins-o pe un telefon interceptat

Lidia Buble, anchetată că a dat șpagă. DIICOT a prins-o pe un telefon interceptat
Momente penibile și tensionate pentru Lidia Buble, zilele trecute. Îndrăgita vedetă a ajuns tocmai la DIICOT, conform unei informații exclusive.

Cunoscuta cântăreață Lidia Buble a ajuns să fie anchetată pentru că ar fi dat șpagă. Se pare că ea a fost audiată la DIICOT după ce ar fi dat bani unor agenți ai Brigăzii Rutiere București care intenționau să o verifice cu aparatul etliotest, scrie Gandul.ro.

Jurnaliștii scriu că, după ce ar fi fost oprită de oamenii legii, artista ar fi sunat un prieten, care a sfătuit-o cum să acționeze. Se pare că sfaturile primite au fost precise și, după ce le-a urmat cu atenție, blondina a reușit să mituiască doi oameni ai legii. Problema s-a agravat după ce, fericită că a scăpat de etilotest, Lidia ș-ar fi sunat din nou prietenul, ca să îi relateze reușita, dar și peripețiile venite la pachet cu aceasta, după cum veți vedea în cele ce urmează.

Vedeta nu știa, însă, că telefonul bărbatului respectiv era monitorizat la solicitarea DIICOT, în contextul unei anumite anchete în legătură cu presupuse infracțiuni asimilate criminalității organizate.

Poveste de șpagă incredibilă

Conform surselor Gandul.ro, Lidia Buble ar fi fost oprită de un echipaj de poliție în timp ce se îndrepta, la volanul mașinii sale, către apartamentul ei din București. Cei doi agenți, un bărbat și o femeie, i-ar fi cerut vedetei să sufle în aparatul etilotest. În schimb, Lidia le-a spus că vrea să dea un telefon. A apelat un prieten și i-a cerut sfatul. Acesta ar fi învățat-o cum să îi mituiască pe oamenii legii. Zis și făcut, dar nu a fost așa de simplu. Din acest punct, povestea se complică și devine cu adevărat fascinantă.

Sursa citata arată că artista i-a convins pe oamenii legii să accepte o „atenție” sub formă de bani în schimbul renunțării la  verificarea cu aparatul etilotest. Însă, ghinion, și-a dat seama că nu avea bani la ea. Prin urmare, i-a convins pe polițiști să o însoțească până acasă, pentru a rezolva tranzacția.

Agenții ar fi acceptat să o însoțească până acasă. Ajunsă acasă, vedeta se pare că a constatat, din nou, că nu are bani, fizic, drept pentru care și-a luat cardul și a mers până la un bancomat de unde ar fi scos suma pentru care s-a înțeles cu agenții Brigăzii  Rutiere.

Dosar de corupție pentru mită la polițiști

După ce oamenii legii au plecat cu șpaga încasată, Lidia a fost așa de fericită, conform Gandul.ro, încât i-a mai dat un telefon prietenului care o ajutase. Și i-a povestit cu lux de amănunte ce a făcut, cum a făcut și cât a plătit ca să-și păstreze permisul.

Conform anchetatorilor, mai scrie sursa citată, telefonul bărbatului sunat de Lidia Buble era monitorizat. Procurorii DIICOT nu au trecut cu vederea întâmplarea pe care au interceptat-o în relatarea cântăreței. Astfel că au deschis și un dosar de corupție în care sunt vizate fapte de instigare, dare și luare de mită.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au descins la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră de unde i-au luat la audieri pe cei doi agenți care s-au lăsat mituiți. De asemenea, mai scrie Gandul.ro, ar fi fost chemată la audieri și Lidia Buble. Blondina i-a impresionat însă pe procurori și a scăpat basma curată în cele din urmă, chiar dacă nu i-a denunțat pe polițiști înainte de comiterea faptei, așa cum e ar fi fost procedural.

Sursa foto: Instagram