Lucruri mai puțin cunoscute despre alcool. E bine de știut!

Lucruri mai puțin cunoscute despre alcool. E bine de știut!
Cele mai interesante curiozități despre alcool. O parte din ele nici nu ți-a trecut prin gând.

Lucruri mai puțin cunoscute despre alcool. Alcoolul face parte din viața noastră și trebuie să știm când și în ce cantități trebuie să-l consumăm pentru a nu afecta sănătatea noastră și a celor din jur. Încă din trecut oamenii apelau la băuturi alcoolice ca să uite de probleme și să se simtă mai bine. Din acest motiv, mai mulți specialiști au adus la iveală câteva curiozități după mai multe cercetări.

Cât de repede ne amețește alcoolul?

Conform unor studii celulele creierul nostru au nevoie doar de 6 minute ca să reacționeze la alcool. După șase minute omul simte că este amețit și greu își controlează fiecare parte a corpului. Nu se mai orientează în spațiu și gândirea devine mai lentă.

Lucruri mai puțin cunoscute despre alcool. Cenosillicafobie

Un alt lucru curios despre alcool este că există o fobie legată de el. Chiar dacă sună ciudat, fobia se numește cenosillicafobie, care înseamnă frica de un pahar gol. Acești oamenii au nevoie mereu de a vedea paharul plin și așa se simt mai bine psihologic.

Alcoolul nu te face să te simți mai bine

Cercetătorii au studiat acest fenomen, precum că alcoolul te face să te simți mai bine. După mai multe studii asupra creierului uman sub influența alcoolului au ajuns la concluzia că această băutură nu te face mai fericit. Faptul că omul se simte mai bine, este cauzat de faptul că creierul își pierde temporar capacitatea de a crea amintiri.

Un alt lucru interesant, dar în același timp și foarte trist este că alcoolul ucide în fiacre 10 secunde câte un om în toată lumea. Din acest motiv, medicii repetă de nenumărate ori că consumul excesiv de alcool poate duce la urmări fatale.

Alcoolul amețește mai repede un om supraponderal, decât unul musculos

La această concluzie au ajuns specialiștii după mai multe studii în acest domeniu. A fost demonstrat că alcoolul este mai puțin solubil în grăsimi, decât în apă. Respectiv, persoanele supraponderale au mai multe grăsimi și amețesc mai repede, iar oamenii musculoși au mai multă apă și concentrația alcoolului ajunge mai greu în sânge.

Foto

stiriactuale.ro

Un bărbat a cerut să fie dus la spital de urgență. Se culcase într-o zi de vară și s-a sculat de Crăciun. Mori de râs!