Lucruri necunoscute despre Cristofor Columb. Unde își doarme cu adevărat somnul de veci

Lucruri necunoscute despre Cristofor Columb. Unde își doarme cu adevărat somnul de veci
Atunci când a căutat o rută vestică din Europa către Orient, Cristofor Columb a descoperit cu totul întâmplător America. Lucruri neștiute despre viața sa.

Cristofor Columb nu s-a gândit niciodată că această descoperire va schimba total cursul istoriei. Ce nu s-a spus despre el.

Lucruri necunoscute despre Cristofor Columb. Unde își doarme cu adevărat somnul de veci

Unii dintre cercetătorii vremii spun despre Cristofor Columb că ar fi avut un caracter care lăsa de dorit. Și asta pentru că se spune că era avar. Acesta se pare că a fost și motivul pentru care nu a reușit să convingă pe nimeni că Pământul e rotund. Și, în consecință, să ajungă în Asia navigând spre vest și astfel să obțină bani.

Deși a bătut la porțile numeroșilor conducători europeni, inclusiv la regele Portugaliei, toată lumea a considerat că nu e în toată mințile și nu i-au acordat nici un fel de importanță. Însăși regina Isabella a stat mult pe gânduri înainte să-i finanțeze expediția, pentru că acesta a avut pretenții materiale incredibile.

Și tot de caracterul său se leagă și călătoria din anul 1492. Atunci, Columb a promis un premiu în aur celui care va vedea primul pământul. Norocul a fost de partea unui marinar pe nume Rodrigo de Triana, dar acesta n-a primit niciodată premiul, Columb preferând să-l păstreze pentru el. A avut și o explicația și anume faptul că el însuși a văzut primul un fel de lumină.

Și tatăl său a fost navigator

Cum în acele vremuri nimeni nu a avut curajul să plece spre o destinație incertă, Columb a luat cu el în călătorii deținuți. Care au preferat moartea pe mare decât sfârșitul în beciurile închisorilor. Mai mult, se spune că pe cele trei corăbii ale lui Columb s-a aflat și translatorul, cârmaciul și medicul său, dar și numeroși evrei. Despre familia lui Columb s-a vorbit foarte puțin de-a lungul vremii. De aceea, șocant a fost momentul în care s-a aflat că și tatăl său a fost navigator.

De altfel, se crede că după moartea tatălui, Cristofor a luat cu sine jurnalele personale ale tatălui, când s-a apucat să studieze geografia. Cât privește viața amoroasă a marelui explorator, acesta a avut un fiu cu o anume Beatriz Enrique de Arana, botezat Fernando.

Columb și-a recunoscut fiul, ba chiar l-a luat cu el într-una dintre faimoasele expediții. Cât privește locul unde acesta își doarme somnul de veci, se spune că trupul său a fost trimis la Sevilla. Pe de altă parte, în 1877 a fost descoperită la Santo Domingo o ladă cu oase pe care era scris numele lui Columb.

Sursă foto: youtube.com

Recomandarile noastre