Simona Ionescu / Redactor Șef

Alcatraz, închisoarea bântuită. Temutul Al Capone a fost închis acolo

Alcatraz, închisoarea bântuită. Temutul Al Capone a fost închis acolo
Închisoarea Alcatraz este cunoscută ca fiind cea mai temută din lume. Cândva locul în care și-au pierdut viața o serie de criminali temuți ai Americii, Alcatraz este acum considerat unul dintre cele mai bântuite locuri de pe planetă.

Insula Alcatraz este situată în centrul Golfului San Francisco din California, SUA. Are o lungime de 500 m, înălțimea de 41 metri și o suprafață de 85.000 m². Inițial, a fost construită sub forma unei fortăreţe, Fort Alcatraz, care ulterior s-a transformat în închisoarea „Alcatraz”. Acum, Alcatraz și-a câștigat faima de „închisoarea bântuită”. Pentru mulți oameni care au vizitat închisoarea și au experimentat fenomene supranaturale, cu siguranță pare a fi bântuit într-un mod misterios.

A sta la Alcatraz nu a fost o glumă și chiar și spiritele celor mai nebuni și mai cunoscuți criminali au fost spulberate acolo. Se spune că celulele goale din interiorul zidurilor din Alcatraz găzduiesc încă spiritele neliniștite care rămân acolo. Unii dintre cei mai răi criminali din America, inclusiv Arthur Doc Barker, George „Machine Gun” Kelly și Al Capone, au petrecut multe zile după gratii în această închisoare.

Alcatraz, închisoarea bântuită. Prizonierii nu aveau apă rece

Alcatraz închisoarea bântuită

Alcatraz era unica închisoare din SUA cu dușuri cu apă caldă. Asta pentru a nu permite deținuților, în cazul evadării, să se obișnuiască cu apa rece din golf. Până în 1963, au existat 14 tentative de evadare, ce au implicat 36 de oameni, dintre care 23 au fost prinşi, 6 au fost împuşcaţi mortal, 2 s-au înecat, iar restul se presupune că au pierit în mare.

Închisoarea a fost construită pentru a fi un loc de maximă securitate în care deținuții ar avea privilegii minime. Prizonierii care încălcau regulile erau trimiși la izolare. Acolo trebuiau să-și scoată toate hainele și să petreacă timpul într-o celulă fără lumini, fără chiuvetă, fără saltea și doar o gaură în pământ pentru o toaletă. Din acest motiv, s-a spus că multe spirite au rămas blocare acolo și bântuie celulele, pentru că nu pot trece pe lumea cealaltă. 

Țipetele chinuite ale spiritelor care bântuie coridoarele goale 

Cei care au vizitat locul povestesc despre temuta celulă 14D. Acolo, un deținut a murit după ce a țipat că o creatură avea să-l omoare. Mulți vizitatori au spus că au simțit o răceală extremă ce punea stăpânire pe ei în cameră, de parcă ar fi fost încă prezente multe spirite.

Mulți oameni care au vizitat închisoarea au spus că pot auzi gemete și plânsuri venind din celule. Se spune că locul ar fi bântuit chiar de spiritul „măcelarului”, despre care se știa că a fost asasinat aici în anii 1940. 

A fost închisă de Kennedy 

Timp de 29 de ani, Alcatraz a rămas închisoare, în ciuda protestelor și demonstrațiilor pentru drepturile omului. Până la 21 martie 1963, când a fost închisă de Robert F. Kennedy, din cauza costurilor ridicate. În prezent, insula este deschisă turiștilor, fiind vizitată de peste un milion de peroane anual. 

Foto: Facebook

Sharon Stone face dezvăluiri șocante. Ce i-a zis un regizor înainte de filmări

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre