Profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică, dr. Dumitru Constantin Dulcan e cunoscut pentru cărțile sale speciale. „Inteligența materiei” a fost publicată în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989.
Dr. Dumitru Constantin Dulcan a spus că iubirea autentică poate determina creierul uman să realizeze perforațe incredibile, precum cele realizate de părintele Arsenie Boca. „Din miliardele de oameni care populează pământul la ora actuală, doar câțiva au aceste haruri. Aceste abilități de a ști, cum știa părintele Arsenie Boca, totul despre tine, înainte de a îi spune. De la nume și istoria personală, la ce boli urmează să faci și sfaturi cum pot fi prevenite.
Nu mai vorbim despre acel eveniment de teleportare la care Arsenie Boca asista la înmormântarea mamei, fără să fie acolo în sine. Aceste performanțe pe mine ca om de cunoaștere științifică mă interesează să știu cum sunt posibile. Există o explicație a lucrurilor, dincolo de dimensiunea divină în numele căreia au acționat părintele Arsenie Boca și alții. Este în același timp o confirmare a lucrurilor extraordinare care se spun despre Iisus Hristos”, a spus profesorul în Podcastul lui Damian Drăghici.
Emoția pleacă din inimă
„Toți cei care trăiesc în dimensiunea divină cu emoția, cu sufletul din punct de vedere științific… Institutul din California spune textual că inima are în jur de 50 de milioane de neuroni prin care decide la nivel de emoție. Emoția pleacă din inima, este transmisă creierului, care o decodifică în trăirile noastre. Acești oameni au trăit emoția divină. Emoția înseamnă în primul rând energie.
Ca gândul nostru să se transforme în realitate este nevoie de energia emoției, emoția are nevoie la rândul ei de energia lucrurilor. Evident, energia pozitivă. Bucuria, iubirea, acea energie fantastică emanată de creier, care pur și simplu devine realitate. Aceeași realitate pe care dacă noi, ceilalți am fi știut să o trăim de aceeași manieră, probabil că ajungeam la performanțe apropiate de cele ale lui Arsenie Boca”, a mai declarat Dumitru Constantin Dulcan, în cadrul aceluiași podcast.
De 7 ori rugăciunea „Tatăl Nostru”
De asemenea, neurologul a dezvăluit că, ori de câte ori are un necaz, pune un aplicare un sfat al lui Arsenie Boca. Și anume, spune de 7 ori rugăciunea „Tatăl nostru”.
„Mă spovedesc frecvent. Când eram tânăr, n-o făceam, ziceam să sunt prea tânăr, până mi s-a spus că e o altă energie. În primul an, n-am sesizat, apoi, cu timpul, am realizat că atunci când plec de la spovedanie parcă plutesc, e o trăire, o energie, nu e o simplă poveste. Arsenie Boca sfătuia că ori de câte ori vrei ceva, să rezolvi ceva, să spui de 7 ori „Tatăl Nostru”. Și eu o fac pe deget, de multe ori”, a mai spus celebrul profesor.
Experimentele de la Harvard despre puterea rugăciunii
Dr. Dumitru Constantin Dulcan spune că „trebuie să-i mulțumiți lui Dumnezeu în fiecare secundă că trăiți. Un profesor american spunea că în fiecare ora să ai zece secunde tăcere, de liniște, în care să te regăsești și să mulțumești lui Dumnezeu. Evitați toată viață tristețea! Necazurile înseamnă moartea, boală. Optimismul înseamnă viață. Dumnezeu nu ne vrea triști, ci că El, cu bună dispoziție. Cei ce au fost în moarte clinică au povestit apoi că niciodată nu au fost pe pământ să simtă o iubire atât de copleșitoare că acolo, aproape de lumina. Asta înseamnă să speri, să nu disperi”, a spus profesorul Dulcan.
„Rugăciunea poate schimba lucruri”, crede profesorul Dulcan. Și dovedit științific. „Un doctor de la Harvard povestește într-o carte cum vine o energie la un muribund al unor oameni care se roagă. Cu cât mai mulți oameni se roagă în același sens, cu atât mai bine. S-au făcut experiențe la Harvard. Se iau 10 oameni cu insuficientă cardiacă X, alți 10 în alt lot, cu aceeași boală. Pentru unii se roagă, pentru alții nu. Iar cei pentru care se roagă oamenii se vindecă mai repede. S-au făcut experimente!
Pentru că ei trimit un câmp de energie unei entități. Rugăciunea nu e cuvânt în vânt! Și să faci un om să radă și să fie fericit, înseamnă să i-L dai lui Dumnezeu. Și faceți oamenii fericiți, complimentați-i că așa triști pot fi fără probleme, dar lăudându-i le oferiți ceva pozitiv”, a menționat profesorul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook