Simona Ionescu / Redactor Șef

Căpitan în Forțele Aeriene, adevărul despre întâlnirea cu extratereștrii. I-au lăsat pe americani fără bombe nucleare

Căpitan în Forțele Aeriene, adevărul despre întâlnirea cu extratereștrii. I-au lăsat pe americani fără bombe nucleare
Un fost căpitan din Forțele Aeriene Americane a făcut dezvăluiri despre o întâlnire cu extratereștri, în urma căreia aceștia ar fi intervenit peste mai multe focoase nucleare. Multă vreme i-a fost interzis să vorbească despre situație.

Un căpitan retras din Forțele Aeriene Americane a povestit recent că s-a întâlnit cu extratereștri, în timp ce era la datorie. Robert Salas susține că aceștia au transmis și un mesaj important. Întâmplarea, care a fost ținută ascunsă multă vreme, ar fi avut loc în 1967, în timpul Războiului Rece. 

Salas susține că a fost martor atunci la dezactivarea a 10 rachete nucleare de către un OZN. În ceea ce îi privește pe ocupanții „extratereștri” ai navetei, aceștia au avut un mesaj simplu și format din două cuvinte pentru umanitate: „Ce naiba!?”. 

Rachete balistice, dezactivate de un OZN 

„Îmi pare rău. Am spus ceva greșit?” a glumit căpitanul Robert Salas, după ce și-a exprimat părerea directă în fața lui Nancy Mace, congressman, în timpul unui episod al podcastului „Total Disclosure”.

Fostul căpitan al Forțelor Aeriene ale SUA, Robert Salas, a fost martor direct la dezactivarea a 10 rachete nucleare de către un OZN în 1967, la o bază a Forțelor Aeriene din Montana.
Foto: DailyMail

La apogeul Războiului Rece, Salas, care avea atunci 26 de ani și era locotenent în Forțele Aeriene ale SUA, se afla într-un buncăr subteran și supraveghea rachetele balistice intercontinentale (ICBM) echipate cu arme nucleare, la Baza Aeriană Malmstrom din Montana. 

El a susținut că un OZN strălucitor, de culoare roșie, aflat deasupra porții principale a bazei, a dezactivat temporar 10 rachete balistice intercontinentale (ICBM) în noaptea de 24 martie 1967. 

Extratereștrii au fost șocați de armele nucleare

Știau exact cum funcționează sistemele noastre. Exact”, a declarat căpitanul Salas reprezentantei din Carolina de Sud, Nancy Mace, referindu-se la misterioșii piloți ai OZN-ului.

Căpitanul Salas a fost întrebat insistent de către reprezentanta Mace ce crede că încercau să transmită piloții OZN-ului.

Capitanul retras din Forțele Aeriene avea doar 26 de ani când a luat parte la scena cu extratereștri

„Ce naiba!? Aveți arme nucleare”, a spus el, parafrazând acești extratereștri uluiți și pacifiști. 

„Asta cred că au vrut să spună. Desigur, este doar opinia mea”, a continuat Salas. 

Extratereștri sunt pacifiști, spune căpitanul retras 

În analiza sa asupra incidentelor de la baza aeriană Malmstrom, oficialul retras a subliniat cu fermitate că natura nonviolentă și nedistructivă a interacțiunilor cu OZN-urile ar putea fi un indiciu al intențiilor pașnice ale presupuselor entități extraterestre. 

„Toate rachetele au fost repuse în stare de alertă în decurs de 24 de ore”, a menționat căpitanul retras din activitate. 

Incidentul, clasificat drept secret 

La momentul incursiunilor OZN din 1967, căpitanul Salas a declarat că i s-a spus că incidentul a fost clasificat și i s-a interzis să vorbească despre el. 

„Am semnat un acord de confidențialitate. Nu am început să vorbesc despre asta până în 1996”, a spus el. 

Veteranul a aflat mai târziu că comandantul echipei sale s-a confruntat cu un episod tulburător și aproape identic cu un OZN la aceeași bază nucleară, cu doar opt zile înainte de incidentul său.  

Veterani ai Forțelor Aeriene au mărturisit în repetate rânduri despre experiențele lor cu OZN-uri care au interferat cu rachetele nucleare ale SUA – unele incidente au avut loc la Baza Aeriană Malmstrom din Montana (în imagine).

Căpitanul Salas, care pledează de mult timp pentru transparența guvernamentală în privința OZN-urilor, i-a spus reprezentantei Mace că a publicat recent o carte în care investighează „13 cazuri similare care au avut loc în toată lumea, inclusiv în Rusia.”  

„În niciunul dintre aceste incidente nu s-au produs daune semnificative. Pentru mine, asta indică faptul că încearcă să ne transmită un mesaj despre armele nucleare”, a conchis Salas, fost căpitan în Forțele Aeriene ale SUA. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri