Simona Ionescu / Redactor Șef

Casa fantomelor din India. Cine stă noaptea printre ruine nu va mai fi văzut niciodată

Casa fantomelor din India. Cine stă noaptea printre ruine nu va mai fi văzut niciodată
Casele bântuite nu se găsesc doar în cărți, în filme sau la televizor, ci mai ales în viața reală. Care sunt cele mai înfricoșătoare fantome care nu și-au găsit nici acum liniștea.

Dacă faceți parte din categoria celor care preferă senzațiile tari, să descoperim împreună care sunt cele mai bântuite case din lume, unde fantomele își fac apariția.

Gigantul Văii Loarei, cel mai înalt castel din Franța

Castelul de Brissac, un castel renascentist reconstruit în secolul al XV-lea de unul dintre miniștrii regelui Carol al VII-lea, supranumit „Gigantul Văii Loarei”, este cel mai înalt castel din Franța.

Are șapte etaje, 204 camere, numeroase galerii de portrete și o sală de operă privată cu 200 de locuri. Castelul a  fost o fortăreață construită de conții de Anjou în secolul al XI-lea, iar regele Ludovic al XIII-lea a trecut pe aici în 1620.

Doamna în verde își sperie oaspeții

Castelul de Brissac, locul unde poate fi văzută fantoma Doamnei în verde

Acum, castelul găzduiește evenimente speciale, precum degustări de vinuri bine cotate sau târguri de Crăciun, iar ospeții care au curajul să rămână peste noapte spun că au fost vizitați de fantome.

Cea mai activă este La Dame Verte (Doamna Verde), despre care se crede că ar fi fost copilul nelegitim al regelui Carol al VII-lea. Femeia a fost ucisă de soțul ei în castel în secolul al XV-lea, după ce acesta a prins-o având o aventură.

Ea este adesea văzută în camera turnului din capelă, purtând rochia sa verde, cu găuri în locul ochilor și nasului. Atunci când nu sperie oaspeții prin înfățișarea sa, poate fi auzită gemând în jurul castelului.

Fantoma din conacul Monte Cristo Homestead

Despre Monte Cristo Homestead din New South Wales, Australia, un conac victorian târziu, cu grilaje complexe din fontă, construit de bogatul latifundiar Christopher William Crawley în 1876 se spune că este cea mai bântuită casă din Australia.

Cea mai activă este fantoma fiului îngrijitorului, care a fost găsit ghemuit lângă cadavrul mamei sale și ținut în lanțuri timp de 40 de ani. Dar pot fi văzute și fantoma unui copil care a fost aruncat pe străzi, a servitoarei care a căzut de la balcon sau a grăjdarului care a ars de viu.

Povestea vrăjitorului Singhia și a prințesei Ratnavati

Legenda spune că în fortul din India ar fi locuit prințesa Ratnavati de care s-ar fi îndrăgostit un vrăjitor pe nume Singhia

Ruinele unui oraș fortificat construit în secolul al XVII-lea, Bhangarh Fort este format din ziduri, bazaruri, palate regale și numeroase temple, cu trei etaje grandioase pe care turiștii le pot explora.

Dincolo de frumusețea acestor ruine, cei care calcă în acest loc vor descoperi că este cel mai bântuit fort din India. Legenda vorbește că aici ar fi locuit prințesa Ratnavati de care s-ar fi îndrăgostit un vrăjitor pe nume Singhia. Prințesa însă nu l-a vrut și mereu îi respingea avasurile.

Atunci, vrăjitorul a preparat un ulei fermecat care spera să-l ajute să o cucerească. Se spune că atunci când prințesa ar fi aruncat acel ulei, licoarea s-a transformat într-un bolovan care l-a zdrobit chiar pe vrăjitor.

„Casa fantomelor” din India

Înainte de tragedie însă, vrăjitorul ar fi blestemat palatul, condamnându-i pe locuitori la moarte, fără nicio speranță de renaștere. O altă poveste sugerează că un ascet local a blestemat fortul pentru că umbra acestuia îl deranja.

Fortul Bhangarh este acum un sit arheologic, cunoscut sub numele de „Casa fantomelor”.

Cei care vor să ajungă în acest loc straniu pot angaja un ghid, care le va vorbi despre trecutul său misterios. Fortul se vizitează doar în timpul zilei, fiind închis între apus și răsărit. Localnicii sunt convinși că oricine își petrece noaptea printre ruine nu va mai fi văzut niciodată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri