Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai terifiante creaturi văzute vreodată de oameni. Unele au devenit subiecte de cărți și filme

Cele mai terifiante creaturi văzute vreodată de oameni. Unele au devenit subiecte de cărți și filme
Adâncurile Mărilor și Oceanelor sunt, încă, pline de mister. Noi, oamenii, nu cunoaștem pe deplin ce vietăți trăiesc în adâncimile apelor. Câteva exemplare unice, considerate a fi terifiante după înfățișarea lor, au ieșit singure la suprafață, fiind descoperite, ulterior, pe vreun mal.

Zece creaturi ciudate par rupte din filmele de groază. Ele au fost prezentate pe un site de specialitate din presa externă. Unele vietăți au fost fotografiate și filmate, despre altele, chiar oamenii au povestit, motiv pentru care le putem considera azi adevărate legende.

Pe locul unu se situează, desigur, monstrul din Lake Worth. Despre această creatură se spune că ar trăi în și în jurul Lacului Worth, în apropiere de Fort Worth, Texas. Prima dată a fost zărit în vara anului 1969.

Următorul din listă, de pe locul doi, monstrul din Pope Lick. Acest monstru a fost descris ca un hibrid om-capră, foarte puternic, despre care se spune că ar folosi hipnoza pentru a-şi ademeni victimele.

Monstrul din Canvey Island ocupă locul trei. Cadavrul acestei creaturi a fost găsit pe Insula Canvey, în noiembrie 1954, iar un alt cadavru a fost descoperit în august 1955. A fost descris că având 76 de centimetri lungime, pielea subţire de culoare maro-roşiatică, ochii bulbucaţi şi branhii.

Foto: Unul dintre monștrii marini

Patru: Sigbin. Sigbin este o creatură- vampir din Filipine, despre care se spune că merge cu spatele în timp ce îşi ţine capul între picioare. Există legenda potrivit căreia Sigbin ar fi supt sângele victimelor sale și are abilitatea de a deveni invizibil.

Cinci, Bunyip. Bunyip era o creatură din mitologia aborigienilor din Australia care stătea ascunsă în mlaştini, golfuri şi albiile râurilor. A fost descrisă ca având capul asemănător cu al unui câine, blană închisă la culoare, coadă asemănătoare cu a unui cal, iar labele şi colţii semănau cu ai unei morse.

Locul șase îl ocupă Demonul din Dover. Această creatură a fost văzută de trei ori în oraşul Dover, Massachusetts, pe 21 şi 22 aprilie 1977. Cu o înălțime de trei metri trăsăturile acesteia sunt următoarele: cap mare disproporţionat în formă de pepene, ochi portocalii strălucitori, braţe lungi, iar picioarele prezintă degete foarte subţiri.

Pe binemeritatul loc șapte se află Omul şopârlă din Scape Ore Swamp. Despre această creatură se spune că ar fi locuit pe suprafeţele mlăştinoase în şi în jurul Lee Country, South Carolina. A fost văzută prima dată în anul 1988, cea mai recentă „apariţie” fiind în 2008. Era o creatură șapte metri înălţime, bipedă, de culoare verde şi ochi strălucitori roşii.

Opt. Omul bufniţă. Creatura înaripată a fost văzută prima dată la jumătatea anului 1976, în vârful turlei unei biserici. În aceeaşi perioadă, în zonă au fost semnalate multe OZN-uri, astfel că localnicii consideră că această creatură nu este una pământeană.

Monstrul din Flatwoods, pe locul nouă. O creatură de dimensiuni considerabile, cu un corp verde și chipul roșu a fost văzută în apropierea unui OZN uriaş în Flatwoods,  Virginia de Vest, pe 12 septembrie 1952. Botezată ”monstrul din Flatwoods”, această creatură este considerat a fi de proveniență extraterestră.

Și pe ultimul loc, zece, se află Diavolul din Jersey. Se spune că ”Diavolul din Jersey” ar fi locuit în Pine Barrens, New Jersey. Primele povești despre el au început să circule din 1800 și au continuat să sperie localnicii până în secolul 20.

Cu o înfățișare desprinsă din filmele de groază, cu aripi asemănătoare liliecilor şi cap de cal, această creatură a fost subiectul unui episod din faimosul serial ”Dosarele X”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre