Simona Ionescu / Redactor Șef

Corbii din Turnul Londrei, protejați de Casa Regală. Dacă vor zbura, regatul va cădea

Corbii din Turnul Londrei, protejați de Casa Regală. Dacă vor zbura, regatul va cădea
Regele Charles merge frecvent să-și viziteze corbii din Turnul Londrei. Aceștia sunt, potrivit unei vechi superstiții, semnul norocului.

Michael Chandler a mărturisit pentru The Telegraph că regelui Charles îi place să viziteze corbii din Turnul Londrei și are mare grijă de aceștia. Potrivit legendei, dacă păsările vor pleca vreodată, atât fortăreața, cât și regatul vor cădea.

Regele îi verifică frecvent, la fel ca regretata regină Elisabeta

„Corbii îl servesc pe Majestatea Sa la fel de mult ca noi, cei din garda de corp a regelui”, a adăugat fostul pușcaș marin Michael Chandle, punctând și faptul că Charles îi verifică des, la fel ca regretata regină Elisabeta.

În prezent, Turnul are propriul program de reproducere a corbilor, care au și o dietă formată din șoareci, pui, șobolani și carne crudă diversă. Ca un tratament special, li se dau biscuiți înmuiați în sânge.

Legenda corbilor din Turnul Londrei

Potrivit www.hrp.org.uk, numele corbilor actuali din Turn sunt Jubilee, Harris, Poppy, Georgie, Edgar, Branwen și Rex. Corbii sunt păsări inteligente și fiecare are propria personalitate. Pot imita sunete, se pot juca și pot rezolva probleme.

Se crede că Charles al II-lea a fost primul care a insistat ca aceste păsări să fie protejate, după ce a fost avertizat că Turnul și coroana vor cădea dacă aceștia pleacă. Ordinul regelui a fost dat împotriva dorinței astronomului său, John Flamsteed, care se plângea că păsările împiedicau activitatea observatorului său din „Turnul Alb”.

„Aceste păsări magnifice răspund doar șefului corbilor”

„Corbii noștri stăpânesc patru teritorii diferite între zidurile Turnului. S-ar putea chiar să fiți destul de norocoși să îi vedeți ronțăind în timpul vizitei dumneavoastră, dar vă rugăm să fiți atenți și să nu hrăniți corbii singuri. Aceștia pot mușca dacă simt că teritoriul lor este amenințat. Aceste păsări magnifice răspund doar șefului corbilor și nu ar trebui să fie abordate de nimeni altcineva”, se arată în site.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre