Când vine vorba de „lumea de dincolo”, oamenii au păreri diferite. Unii sunt de părere că moartea vine într-o clipă și nici nu ai timp să te mai gândești la ceva, alții cred că în ultima secundă îți vezi toată existența.
Conform unui raport publicat în The Sun, dr. Sam Parnia, profesor asociat la Departamentul de Medicină de la NYU Langone Health, a povestit că oamenii au raportat timp de zeci de ani că au avut o conștiință crescută atunci când inima lor a încetat să mai bată. Însă în momentul în care când oscilau între viață și moarte, erau lucruri pe care le vedeau și le simțeau.
Pacienții au raportat că în acele momente au reflectat asupra modului în care acțiunile lor i-ar fi afectat pe alții. Unii chiar au spus că au simțit că merg într-un loc similar cu acasă, un loc prietenos. La polul opus, alții și-au amintit chiar de momente înspăimântătoare din viața lor.
Unul singur și-a amintit fructele
Descoperirile studiului au fost prezentate la sesiunile științifice ale Asociației Americane a Inimii din acest an, iar cercetările au fost realizate pe baza mărturiilor a 567 de bărbați și femei care au suferit o resuscitare cardio-pulmonară (RCP) după ce inima lor a încetat să mai bată.
În momentul în care au fost inițiate procedurile de resuscitare, acestora le-au fost atașate dispozitive de monitorizare a creierului pentru a vedea dacă a existat o învățare inconștientă. Aparatele au proiectat, de asemenea, una dintre cele zece imagini stocate pe ecran și sunet care redau cuvinte precum banană, măr și pere, la fiecare cinci minute. Dintre participanți, doar 10% au supraviețuit și 28 dintre ei au fost chemați la interviu.
Unii aveau câteva amintiri specifice, în timp ce alții au trecut prin interpretări greșite ale evenimentelor medicale. Unul dintre aceștia chiar a raportat un sentiment de „ars în iad”. Doar unul singur și-a amintit fructele numite în timpul resucitării.
În afară de aceasta, au fost alte cinci lucruri pe care le-au văzut „spiritele” pacienților: au spus că auzit echipa medicală, și-au văzut întreaga viață trecând prin fața ochilor, au simțit că sunt resuscitați, s-au îndreptat către un anume loc sau au privit ce se întâmplă la ATI.
Foto: Twitter
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook